Regeringen giver kriminelle dansk statsborgerskab

Det er politisk aftalt, at Udlændinge- og Integrationsministeriet altid skal dobbelttjekke, at udlændinge ikke har begået kriminalitet, når de får tildelt dansk statsborgerskab. Der har nemlig været sager, hvor kriminelle udlændinge har snydt sig gennem nåleøjet. Nu viser det sig imidlertid, at Indfødsretskontoret, som hører under Kaare Dybvads ministerium, bare har valgt at se stort på den gældende lovgivning og helt har droppet at gennemføre de aftalte dobbelttjek. Hvad værre er, så har det stået på i mere end to år, skriver Brigitte Klintskov Jerkel, udlændinge- og indfødsretsordfører, Det Konservative Folkeparti, i Berlingske.

”Det er i sig selv en kæmpemæssig skandale, og der venter et enormt oprydningsarbejde, når man skal finde ud af, om de knap 8.000 udlændinge, der i den periode har fået dansk statsborgerskab, overhovedet opfylder kravene for at få det.

Som minister har Kaare Dybvad det overordnede ansvar, og sagen viser, at han overhovedet ikke har styr på sit ministerium. Det er simpelthen ansvarsfralæggelse af værste skuffe.

Det danske statsborgerskab er en af de fineste gaver, vi kan give som samfund. Derfor sætter vi med rette nogle ret høje krav til de udlændinge, der gerne vil have et rødbedefarvet pas. Alligevel er det netop det krav, som Kaare Dybvad og hans regeringskolleger har sjoflet i mere end to år. Det er simpelthen så uansvarligt”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)