Regeringens ”grønne” profil er hykleri og dobbeltmoral

Den socialdemokratiske regering har bedyret, at den vil gå forrest i klimakampen og bl.a. investere i den offentlige transport for at skåne miljøet. Men siden regeringens tiltræden frem til 31. dec. 2019 er det ifølge Berlingske kun sket én gang, at en minister har taget toget på en officiel rejse. Og flere ministre har ladet ministerbilen følge i hælene på sig, når de selv er fløjet til Jylland.

15 af regeringens 20 ministre har i samme periode frem til 31. december 2019 sat sig ind i et fly ved en Jyllands-tur i stedet for at benytte tog eller ministerbil.

Erhvervsminister Simon Kollerup er den klare topscorer med 14 flyrejser til Jylland på 99 dage. Det svarer til en flyrejse om ugen. Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har fløjet ti gange med fly i forbindelse med en rejse til Jylland. For de øvrige 13 ministre ligger antallet mellem en og fem ture i alt.

Dansk Folkepartis klimaordfører, Morten Messerschmidt, mener, at regeringen burde gøre det, som den beder danskerne om. ”Jeg under på enhver måde ministrene at flyve og køre bil. Det har jeg ikke noget problem med, men det virker temmelig dobbeltmoralsk, at man på den ene side siger til danskerne, at man skal tænke over ikke at flyve for meget, når man tilsyneladende overhovedet ikke gør sig den tanke i regeringen selv. Så er det, det bliver afsløret som rent hykleri”, siger han.