Region Hovedstaden: 2021 bliver et fantastisk sportsår med både Tour og EM

Torsdag aften forhandlede Københavns Kommune og forskellige partnere en aftale på plads om næste sommers store sportsbegivenheder, EM i fodbold og Tour de France. Begge megabegivenheder afholdes i København i sommeren 2021. – Danskerne, Region Hovedstaden og erhvervslivet fortjener både oplevelsen og omsætningen ovenpå årets coronakrise, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen.

Københavns Kommune har netop offentliggjort, at både EM i fodbold og Tour de France afvikles i København i sommeren 2021.

Det glæder regionsrådsformanden, som tidligere på ugen sendte et brev til Københavns overborgmester Frank Jensen, hvori hun opfordrede til, at parterne kunne blive enige.

– Borgerne i Hovedstaden har fortjent både cykel- og fodboldfest oven på et 2020, hvor mange kultur-og sportsbegivenheder er blevet aflyst som følge af Covid-19 udbruddet. Derudover er der store turisme- og reklamemæssige effekter forbundet med afholdelsen, som jeg som regionsrådsformand ikke kan undervurdere betydningen af, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Regionen fastholdt støtte til DBU
Selv om det europæiske fodboldforbund UEFA den 17. marts valgte at udskyde EM i fodbold i 2020 til 2021, fastholdt Region Hovedstaden sin støtte til Host City delen af EM i fodbold i København med 3,9 mio. kroner.

Tilbage i 2017 besluttede regionsrådet at støtte Host City delen af EM i fodbold i København med 3,9 mio. kroner. Det var planlagt, at fire kampe skulle være spillet i Parken til sommer.

Men på grund af udskydelsen til 2021 anmodede DBU Region Hovedstaden om at fastholde støtten og overføre aftalen til 2021 på samme vilkår. Derfor tilkendegav Region Hovedstaden allerede i foråret overfor DBU, at regionen ville fastholde sin økonomiske opbakning til EM i fodbold, såfremt det var muligt af afholde EM i 2021.

Folkesundhed, kultur og økonomi får et løft

Regionsrådet har støttet de to megabegivenheder med forskellige beløb.

Tour de France støttes med 8 mio. kroner. Mens regionsrådet støtter EM i fodbold med 3,9 mio. kroner.

Begge events forventes at bidrage til et mangfoldigt og varieret kulturtilbud i hovedstaden samt medføre et økonomisk boost, der kan komme borgere og virksomheder til gavn.

Det forventes, at afholdelsen af EM og Tour de France i Danmark vil tiltrække et stort publikum til hovedstadsregionen, ligesom det forventes at medføre en øget turismeøkonomisk omsætning.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen siger:

– De to megabegivenheder er en vigtig løftestang for hovedstadens økonomi, ingen tvivl om det. Derfor er det glædeligt, at der er faldet en aftale på plads, som giver hovedstaden en helt unik position med adkomst til tv-skærme verden over. Men vigtigst gavner det vores folkesundhed og velvære at være sammen om sporten, ikke bare i vores egen cykelregion, men i hele cykel- og fodboldnationen, som trænger til at gå lysere tider i møde og samles til folkefest. Vi ser frem til at trække i både gule og røde trøjer i København næste år.

Kommentarer