Rejsen blev afbrudt for tre grupper af udenlandske kriminelle

Litauiske, bulgarske og polske kriminelle løb ind i Udlændingekontrolafdelingen, UKA Vest

Det har været en sagt på jysk træls uge for de omrejsende kriminelle i landsdelen. Udlændingekontrolafdelingen, UKA Vest, i Padborg sørgede tre gange på tre dage for, at litauiske, bulgarske og polske kriminelle ikke kom længere.

I søndags, den 17. februar, havde UKA Vest et tip om, at en lastbil, kunne være involveret i kriminelle aktiviteter. Lastbilen var selvfølgelig lagt ind i ANPG systemet. Det betyder, at aflæsningskameraerne på centrale steder i vejsystemet og i patruljevogne giver besked, når nummerpladen aflæses.

På en rasteplads ved motorvej E45 blev en litauisk chauffør og lastbilen opsnappet af en patrulje fra UKA Vest og kontrolleret. Det viste sig, at den indeholdt en teleskoplæsser til en værdi af 800.000 kr. Teleskoplæsseren var samme dag stjålet fra en byggeplads ved Vissenbjerg på Fyn. Den 52-årige chauffør blev efterfølgende varetægtsfængslet efter grundlovsforhør.

Det var igen den automatiske nummerplade genkendelse, ANPG, der mandag den 18. februar alarmerede en patrulje fra UKA Vest, som befandt sig i Aabenraa. I en bulgarsk personbil sad en 26-årig kvinde, en 45-årig kvinde, en 24-årig mand og en 25-årig mand. De fire er mistænkt for at have begået mindst fire lommetyverier samme dag i det syd- og sønderjyske område. Det efterforskes, om de muligvis også kan forbindes med anden kriminalitet. De fire er foreløbigt blevet varetægtsfængslet.

LÆS OGSÅ:  91-årig mand tæsket i sit eget hjem – politiet beder om hjælp

To polske mænd på 29 og 30 år blev tirsdag den 19. februar anholdt på fersk gerning af en patrulje fra UKA Vest og sigtet for flere butikstyverier. De to var samme morgen kørt ind i Danmark i en tysk indregistreret personbil, og patruljen havde holdt øje med dem. De har erkendt butikstyverier i Haderslev og Kolding. De fik en bøde på 6000 kr. og blev udvist af landet med indrejseforbud i to år.

– ANPG i kombination med efterforskning og vores internationale samarbejde har igen vist sig at give gode resultater i efterforskningen af særligt de omrejsende kriminelle, siger politikommissær Søren Rønnov.