Rekordmange gør som Tina Lund og Allan Nielsen og holder ferie herhjemme

Flere danskere end nogensinde forventes at holde ferie i Danmark. Det gælder også Tina Lund og Allan Nielsen, der tager tre måneder væk fra heden i Dubai. Parret fortæller her om deres favoritsteder i Danmark.

Meget tyder på, at den rekordvarme sommer i 2018 får danskere til at droppe badeferier i Sydeuropa til fordel for det danske sommerland. Epinion har i de seneste fire år undersøgt danskernes ferievaner, og selvom der endnu ikke er eksakt data for 2019, viser forventninger til rejseplaner for 2019, at andelen af ferier i Danmark vil være markant stigende. Og for udlandsdanskere indebærer sommeren en tiltrængt tilbagevenden til hjemlandet. Det gælder ikke mindst for kendisparret Tina Lund og Allan Nielsen, der resten af året bor i Dubai.

– Vi har boet i Dubai i seks år, og det er vi rigtig glade for. Men det er dog altid en nydelse at flygte fra sommerheden i ørkenen og bruge to-tre måneder hjemme i Danmark, når landet er smukkest. Vi bestiller altid to biler ved Europcar, der står klar, så snart vi lander i lufthavnen. Det giver os friheden til at køre hele landet rundt til familie, venner og seværdigheder – og ikke mindst de mange ridestævner, som Tina deltager i, siger den tidligere landsholdsspiller Allan Nielsen.

Sammen har parret børnene Louis og Lilly på seks og to år. Og med Allan Nielsens tre ældre børn, tæller familien til tider otte mennesker, der sammen holder ferie med nogle helt faste sommerdestinationer. Læs med her, hvor Tina Lund og Allan Nielsens fortæller om deres favoritsteder i Danmark:

Rågeleje, Nordsjælland: Basen for ferieugerne i Danmark er vores hyggelige sommerhus ved Rågeleje. Her nyder vi at opleve den fantastiske natur med skov og strand – alt det, der ikke er i ørkenen i Dubai. Rågeleje er en utroligt charmerende og livlig ferieby i sommermånederne. Herfra pakker vi bilerne og tager på udflugter i hele landet.

Esbjerg, Sydvestjylland: Esbjerg er altid et must for os. Det er Allans barndomsby, hvor hans mor stadig bor. Det er dejligt at vise ungerne den fantastiske natur omkring Esbjerg og se dem lege de samme steder, som jeg selv legede som barn. Min mor bor lige ved Fiskerimuseet, og det er et fast stop at tage derind og fodre sælerne.

Ridestævner, landet rundt: For Tina byder sommeren i Danmark på mere end kun ferie. Hun har et travlt program med ridestævner i hele landet. Jeg og børnene tager ofte med rundt til de forskellige stævner. De foregår næsten altid i nogle fantastiske rammer, og så gør vi en tur ud af det og besøger de lokale seværdigheder. Ja, og for mig (Tina red.) er det dejligt at have familien tæt på, når jeg arbejder.

LEGOLAND, Billund: Vi sætter altid tid af til en større udflugt for børnene. Og som oftest er det en tur i LEGOLAND, hvor vi overnatter på parkens hotel. Det har været en tradition i Allans familie, siden han var barn, og noget vi nyder at videreføre i vores familie. Som oftest er det alle fem børn – fra to til 22 år – der tager med.

Skagen, Nordjylland: Uge 29 er Skagen-uge. For os, der bor i udlandet og sjældent ser vores venner, er det en rigtig god mulighed for at catche up og pleje gamle venskaber, for næsten alle, vi kender, samles netop i denne uge i Skagen. Stemningen er helt fantastisk hyggelig med masser af mennesker, musik og mad.

Kommentarer