Rekordmange har set Nøddeknækkeren på Kgl Xtra

Kun ti dage efter premieren har over 62.000 afspillet den klassiske juleballet George Balanchines Nøddeknækkeren® på Kgl Xtra – og endnu flere kan nå det endnu

Siden George Balanchines Nøddeknækkeren® fik premiere på Kgl Xtra den 12. december er forestillingen blevet streamet over 62.000 gange. Det er det højeste antal afspilninger af en forestilling på Det Kongelige Teaters online platform Kgl Xtra.

Endnu flere publikummer kan nå at se eller gense den klassiske juleballet, som kan streames helt gratis frem til den 31. december 2020.

Nøddeknækkeren handler om pigen Marie, som juleaften får den mest fantastiske nøddeknækker i julegave, og ved midnat tager den hende med på en magisk rejse til det fortryllede slaraffenland. Eventyret blev oprindeligt skrevet af den tyske forfatter E.T.A. Hoffmann i 1816, og i 1892 komponerede Pjotr Tjajkovskij sin ikoniske musik til fortællingen.

Nøddeknækkeren er verden over blandt ballettens største klassikere, og i George Balanchines mesterlige version er der skruet helt op for trylleriet og eventyret. Forestillingen har endda også fået en rolle i årets tv-julekalender på DR, Julefeber, hvor balletbørnene danser de karakteristiske roller.

George Balanchines Nøddeknækkeren® fik helt eksklusivt premiere på Kgl Xtra den 12. december. Siden onlinepremieren er der i alt afspillet 1.384.985 minutter af forestillingen, hvilket svarer til 14.132 hele forestillinger eller 11 fulde sale på Gamle Scene.

Se George Balanchines Nøddeknækkeren® HER.