Retssamfundet i opløsning

Gentofte Kommune er plaget af indbrud, og det har fået borgmester Hans Toft (K) til at sende et brev til justitsministeren og transportministeren, hvor han anmoder om tilladelse til at indføre et værn.

På Amager har man for længst indført et naboværn. Tårnby Naboværn er et privat vagtværn, som i 2017 blev oprettet af en gruppe amagerkanske beboere, der ville holde de kriminelle i ørerne, efter at have været plaget af hjemmerøverier.

24NYT: Som borger kan man let få fornemmelsen af, at forbrydere kan vade ind i vores private hjem, uden det har konsekvenser. Kun hver 20. indbrud herhjemme bliver opklaret af politiet. Og flere borgere og erhvervsdrivende allierer sig med private vagtværn frem for at regne med hurtig respons fra politiet. Og det på trods af, at antallet af indbrud faktisk er faldende.

Mens Løkke-regeringen gang på gang har talt om at styrke dansk politi, har den skåret ned i antallet af politistationer fra 147 i 2015 til 108 i 2018. Siden det sidste valg har Venstre med andre ord skåret ca. 25% af landets nærstationer.

I flere velhaverkommuner er borgere derfor gået i gang med at tage loven i egen hånd og oprette private vagtværn i villakvarterer, fordi politiet ikke kan varetage borgernes sikkerhed.

I farlige samfund vil de bedrestillede, der har de økonomiske midler dertil, naturligt prioritere egen og familiens sikkerhed højt, og de betaler gerne for mere sikkerhed. Alle ønsker sikkerhed, men de ringere stillede har ikke råd til at skaffe sig den, men fanden tager som bekendt de sidste. Har du penge, kan du få…

Kommentarer