Revisorer hjælper dig rundt i økonomiens verden.

Hvad er en revisor?

En revisor er en person, som elsker at lege og jonglere med tal i det daglige. De har det økonomiske overblik, hvad enten disse er private eller virksomheder. Overordnet set besidder revisorer en bred vifte af kompetencer inden for den økonomiske verden.
Revisorens primære opgaver er at holde styr på bl.a. årsrapporter, moms og skat. De har ligeledes et godt kendskab til den nuværende situation i samfundet og kan derfor opstille diverse budgetter for både private og virksomheder både per dags dato, men også målrettet fremtiden.
Udover dette fungerer en revisor også som din personlige rådgiver. De har en viden og baggrund til at vejlede og hjælpe personer med deres økonomi, hvilket kan gavne kunden.
Med andre ord har revisoren to hovedopgaver, som de fokuserer på hos en kunde. Først og fremmest deres nuværende økonomi og ståsted. Derefter er det at vejlede kunden i forhold til deres fremtid på kort og lang sigt.
I revisorbranchen findes der to typer af revisorer, som er registrerede og statsautoriseret revisorer. Statsautoriserede revisorer har tendens til at udføre deres arbejde i større virksomheder, mens registrerede revisorer har tendens til at arbejde med privatpersoner og mindre virksomheder. Det kunne eksempelvis være iværksættere og enkeltmandsvirksomheder. Dog findes der tilfælde, hvor eksempelvis statsautoriserede revisorer arbejder med private og omvendt. Børsnoterede selskaber skal have deres revisionsarbejde udført af en statsautoriseret revisor, da dette er et krav.

Revisorer hjælper både private og professionelle

En revisor hjælper private, der ønsker at få en status og overblik på deres private økonomi. De kan hjælpe private med at danne sig et overblik over deres økonomiske situation, og derfra optimere enkelte dele af økonomien. En revisor kan hjælpe og rådgive dig med din privatøkonomi. Herunder boligfinansiering, opsparing, pension, lån og dine private budgetter. Revisoren vil give dig et overblik over hvordan din økonomi fungerer på nuværende tidspunkt, samtidig kan revisoren være med til at kigge ind i fremtiden. Udover dette kan revisoren også give gode råd og vejledning i forhold til investeringer af forskellig art. De kan ligeledes opstille bestemte budgetter og løsninger, som kan være en fordel for private. Dette er en god løsning for private, da revisoren derfor kan opstille bestemte scenarier for fremtiden.

En revisor hjælper også virksomheder i alle afskygninger. Det kan være alt fra det store aktieselskab til den nystartede iværksætter. Tallene er forskellige, men forudsætningerne er de samme. Virksomheder kan gøre brug af revisoren til at opstille bestemte budgetter til at gøre den daglige drift nem og overskuelig. De er med andre ord din højre hånd i arbejdet med økonomien.
Iværksættere kan med fordel gøre brug af revisoren i forbindelse med etableringsbudgettet, som er en vigtig del af opstarten. Dette budget skal kortlægge de økonomiske rammer, som er forbundet med opstarten og den første tid. Etableringsbudgettet er et vigtigt punkt at have styr på for iværksættere, da det ofte er dette budget, som man viser til investorer som måske skal smide penge i virksomheden. Derfor er det rigtig vigtigt at have styr på den del, når man møder op til et møde med en mulig invester.
Udover dette kan en revisor også være behjælpelig med håndteringen af bl.a. driftsbudgettet, årsrapporter og meget mere.

 

Hvorfor er en revisor relevant for dig?

En revisor er relevant for dig, som ikke ønsker at bruge flere timer på arbejde, som kan udføres enkelt og hurtigt af en revisor. For mange mennesker er økonomien ofte en tidskrævende ting. Derfor tyer mange personer til at opsøge hjælp hos lige netop revisorer.
De kan være med til at kortlægge din økonomi fra A til Z. Det kan ligeledes spare dig mange timer, som derved kan bruges på andre spændende ting. En revisor er god at benytte sig af i forbindelse med årsopgørelsen, hvor mange mennesker famler i blinde for at gennemskue, hvilken retning de skal gå for at undgå et stort skattesmæk i foråret.
For virksomheder er en revisor mere relevant end nogensinde før. Det forventes nemlig at virksomhedens årsrapporter, regnskaber og budgetter stemmer overens med det faktiske resultater i virksomheden. Det kan være en større opgave end som så, hvis ikke virksomheden har økonomiske hoveder tilknyttet, som kan varetage disse opgaver.

Derfor er en revisor en god hjælp til både private og virksomheder, der ønsker at få mere tid til andre ting end tal og økonomi.
En revisor kan også være behjælpelig med rådgivning i forbindelse med en kommende investering. Deres kendskab til den økonomiske verden kan være brugbar, når man overvejer en investering.