Ritzau fortier muslimsk antisemitisme

Antallet af antisemitiske forbrydelser i Tyskland steg med 13 pct. sidste år, oplyser Ritzau i en notits.

I 2019 blev der begået omkring 2000 kriminelle handlinger mod jøder eller jødiske institutioner. Det tal lød på 1799 i 2018.

22.000 af de 41.000 politisk motiverede forbrydelser er klassificeret som forbrydelser begået af højreorienterede, mens omkring 10.000 er klassificeret som begået af venstreorienterede.

Ritzaus Bureau A/S, kendt som Ritzau, er en nyhedstjeneste, der ejes af DR, Sjællandske Medier A/S, Nordjyske Medier A/S, Jp/Politikens Hus A/S og Jysk Fynske Medier P/S i fællesskab.

Som en del af det danske magtsystem følger Ritzau magthavernes politiske kompas og videreformidler den officielle, politisk korrekte fortælling om verdens og nationens tilstand.

Nyheder fra Ritzau videreformidles ukritisk af ca. 170 danske medier med det resultat, at danskerne dagligt udsættes for endimensionel og tendentiøs mediedækning, hvor fakta og tal placeres i en kontekst, som understøtter magtelitens dominerende politiske og ideologiske dagsorden.

Ifølge denne dagsorden skyldes antisemitismen i Europa enten de højre- eller venstreorienterede kræfter, mens muslimsk antisemitisme nedtones eller forties helt.

Den klassiske højrefløjs-antisemitisme er den farligste, men den er mindst udbredt i Europa for øjeblikket”, vurderer Jair Melchior, overrabbiner for Det Jødiske Samfund i Danmark.

For få år siden kunne den norske forsker, Johannes Due Enstad, oplyse, at jøder angiver personer med muslimsk baggrund som hyppigste ophav til angreb og trusler. I Frankrig står personer med muslimsk oprindelse bag 53 pct. af tilfældene. I Sverige er det 51 pct. I Storbritannien 36 pct.

I Tyskland, hvor selv Merkel taler om ”nye former for antisemitisme med mellemøstlige rødder” – 34 pct. Tyskland har bl.a. været vidne til en lang række episoder med afbrændinger af det israelske flag og muslimske elevers mobning af jødiske skolekammerater.

Den muslimske indvandring er hovedårsagen til, at jøder i dag flytter fra Europa. I 2015 forlod henved 25.000 jøder Europa. Mange af frygt for den muslimske antisemitisme.

En årsag til, at vi ser antisemitisme vokse frem i flere lande i Europa i disse år, er ifølge Weekendavisens chefredaktør, Martin Krasnik, at der er kommet en meget stor gruppe indvandrere fra Mellemøsten, som er opflasket med jødehad. Antisemitismen i Mellemøsten er gigantisk, og den har også fået et udtryk i Europa.

I Danmark er det især venstrefløjen og muslimerne, der er hyperaktive med antisemitisk propaganda og voldelige angreb på jøder og jødiske institutioner. En rapport fra EU’s Agentur for Grundlæggende Rettigheder viste i 2018, at 34 pct. af 592 danske jøder i løbet af de seneste fem år har oplevet antisemitisme fra “formodet” muslimsk hold.

Den endimensionelle og unuancerede mediedækning, som danskerne udsættes for, betyder, at både Ritzau og de øvrige etablerede medier har et stort troværdighedsproblem.

Intet under, at mange danskere – udover at have tabt tilliden til politikerne og andre af samfundets autoriteter og institutioner – har mistet troen på, at de etablerede medier har evnen og viljen til at dække verden, som den er og ser ud.

André Rossmann