Rocker dømt for skyderi

26-årig medlem af rockerklub idømt 5 års fængsel i forbindelse med skudepisode i Brøndby Strand

 

Retten i Glostrup har fredag dømt en 26-årig mand for at have skudt en 19-årig mand i benet i Brøndby Strand den 29. januar 2023. Den dømte blev også fundet skyldig i besiddelse af det anvendte våben samt at have skudt med et våben på et offentligt sted under særligt skærpende omstændigheder. I alt blev han straffet med fem års fængsel. Tre medtiltalte blev samtidig frifundet.

 

Skudepisoden udløste en intensiv efterforskning, hvor politiet hurtigt identificerede den 26-årige, og han blev efterlyst offentligt. Efterfølgende blev han anholdt i København.

 

Den 19-årige mand, som blev ramt, var ifølge politiets efterforskning relateret til medlemmer i en rivaliserende bande. Anklagemyndigheden mente, at episoden var en del af en bandekonflikt, men det fandt retten ikke bevist.

 

Senioranklager Caroline Sophia Tarrow udtaler i forbindelse med dommen:

“I denne sag er man gået efter en ikke-toneangivende person i miljøet. Det er en person i bunden af hierarkiet. Det er naturligvis rigtig groft, når bandemedlemmer skyder bandemedlemmer – og det bliver ikke mindre groft, når man som her går efter nogen, der er i periferien af bandemiljøet. Samtidig er skyderiet sket i det offentlige rum – og dermed farligt også for almindelige borgere.”

 

Den dømte modtog dommen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)