Rumænere tiltalt for at have afluret pinkoder og stjålet betalingskort i det meste af Jylland

Syd- og Sønderjyllands Politi er ved at afslutte et større sagskompleks med omfattende afluring af pinkoder og tyveri af betalingskort over det meste af Jylland.

Seks rumænere, fire mænd og to kvinder, blev anholdt om morgenen den 24. november 2017 af Områdecenter Nordvest i Esbjerg og har siddet varetægtsfængslet siden.

Rumænerne havde lejet sig ind i et sommerhus i Blåvand, havde lejet biler og arbejdede ifølge tiltalen i to hold. De aflurede i forretninger ældre menneskers pinkoder til betalingskort. Så fulgte de efter dem og afledte deres opmærksomhed ved at sprøjte ketchup på dem eller spørge efter en bold i haven på deres bopæl. Den opståede forvirring brugte de til at stjæle kortene og foretage hævninger eller køb på dem.

Det var tip fra lokalområdet i Blåvand, der førte til, at politiet blev opmærksom på gruppen og kunne anholde dem. I sommerhuset lå der mange af de ting, de havde brugt betalingskortene til at købe.

Omfattende efterforskning

Efter anholdelsen er det Udlændingekontrolafdelingen(UKA Vest) i Padborg, der har stået for den omfattende efterforskning i sagen. Efter anholdelsen af de seks rumænere har efterforskerne via solidt politiarbejde rullet de mange sager op bag fra ved at finde ud af, hvor rumænerne havde opholdt sig hvornår og hvilke bedragerier, de så var ansvarlige for.

Det viste sig, at rumænerne havde gennemført afluringer og tyverier over en stor del af Jylland, ligesom de anvendte kortene i Hobro, Mariager, Randers, Spentrup, Brabrand, Viby, Århus, Grenå, Hjørring, Terndrup, Brønderslev, Aalborg, Galten, Silkeborg, Hadsund, Kolding, Esbjerg, Varde, Oksbøl, Ølgod, Ansager, Bramming, Grindsted, Herning, Fredericia, Vejle, Horsens, Vejen m.fl.

LÆS OGSÅ:  Indvandrer slipper med to års fængsel for grov voldtægt og bortførelse af kvinde

Der faldt den 23. maj i år ved retten i Esbjerg dom over de første tre rumænere, to mænd og en kvinde, i ca. 50 forhold: 1 år og 2 måneders fængsel samt indrejseforbud i 12 år. De havde bedraget for omkring 150.000 kr.

I morgen, torsdag den 28. juni gennemføres endnu en af sagerne mod en af mændene som tilståelsessag ved retten i Esbjerg.

De sidste to rumænere vil komme forretten i dagene fra den 11. juli. De er tiltalt for omkring 100 forhold og for at have bedraget for omkring 450.000 kr.