S bærer et kæmpe medansvar for energikrisen

EU skal være uafhængig af russisk energi. Alligevel sender EU-landene, herunder Danmark, hundredvis af milliarder direkte i Ruslands statskasse til gengæld for gas, olie og kul.

Danmarks udenrigsminister, Jeppe Kofod (S), siger til Berlingske, at han i dag fortryder den europæiske og dermed danske afhængighed af russisk energi.

’Det har været og er en stor kæmpe strategisk fejltagelse, at vi har været så afhængige af russisk energi, og det betaler vi prisen for nu. Det har været Danmarks holdning fra dag et, at vi skal gøre os uafhængig af fossile brændstoffer. Det har vi ikke bare påpeget, men vi har også selv gjort en masse aktivt’, siger Kofod.

Ifølge Kofod har Socialdemokratiet ”gjort en masse aktivt” for at mindske Danmarks afhængighed af russisk gas.

Lad os derfor minde om, at den danske import af russisk gas steg fra 5 pct. i 2018 til 53 pct. i 2020. Stik imod hvad Kofod påstår steg importen af russisk gas altså voldsomt, mens Socialdemokratiets havde regeringsmagten.

På trods af den kraftige stigning i Danmarks import af russisk gas kunne Berlingske i sept. 2020 berette, at klimaminister Dan Jørgensen slet ikke var bekymret for, at Danmark ville blive afhængig af russisk gas.

”Dan Jørgensen fremhæver, at den nuværende situation (med den danske import af russisk gas – red.) er midlertidig, og at han derfor ikke er bekymret for, at vi bliver afhængige af russisk gas i Danmark”, skrev Berlingske den 22. sept. 2020.

Selv om energikrisen har udstillet Socialdemokratiets fejlslagne energipolitik, fortsætter Dan Jørgensen og landets grønne mafia uanfægtet: ”Putin bruger russiske energi som et våben mod EU-landene, vores modsvar bliver havvind. Danmark er et lille land. Men når det gælder energi, har vi potentiale til at være en grøn stormagt”, sagde den klimabesatte Dan Jørgensen til Børsen.

Med Socialdemokratiets landsskadelige forvaltning af Danmarks energiforsyning er der således lagt op til, at Danmark i mange år fremover vil slås med meget høje priser på gas, olie og el.

André Rossmann