S og lærerne sætter fordummelsen i system

På lærernes kongres i Tivoli Hotel og Kongrescenter i København har deltagerne vedtaget et nyt folkeskoleideal, skriver Berlingske.

Skolen skal fremover udvikle ”elevernes teoretiske, kropslige, praktiske og æstetiske erkendelse, skal medvirke til at nedbryde den negative sociale arv, forberede eleverne på at deltage i demokratiet, samt skabe kulturel forståelse og globalt udsyn”.

Artiklen fortsætter under videoen…

Dagen før udtalte Anders Bondo Christensen i sin beretning til kongressen, at skoleelever ikke skal være ”soldater i konkurrencestaten”, at lærerne er for få og for pressede, og at folkeskolen ved de kommende finanslovsforhandlinger bør tilføres en milliard kroner ekstra.

24NYT: Siden 1970’erne har folkeskolen i katastrofal grad tabt fagligt fokus. Faglig stolthed blandt lærerne er afløst af socialdemokratisk fagforeningskultur. I stedet for at give eleverne brugbare kundskaber har de røde reformpædagoger set som deres mission at gøre dem til lykkelige og harmoniske mennesker med ”kulturel forståelse og globalt udsyn”.

Den herskende pædagogiske ideologi har ødelagt respekten for basale færdigheder i skolen. Folkeskolen er blevet en pølsefabrik, der udklækker funktionelle analfabeter. Over 580.000 danskere har svært ved at læse, 530.000 har svært ved at regne, og 1.000.000 kan ikke bruge it på et basalt niveau.

Verdens dyreste folkeskole er ved at blive samlingssted for et B-hold bestående af ressourcesvage og fattige elever, mens de riges børn i stigende grad sendes til privatskoler.

I 2017 begyndte hvert sjette barn på fri- eller privatskole. Der er således tusinder af danske familier, der ikke bare betaler til deres børns uddannelse over skatten, men som også bruger en betragtelig privat sum oven i skatten.

Socialdemokratiet og lærerne fortsætter kampen for at få ødelagt fagligheden i skolerne. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og godt nyt for de lande, Danmark er i konkurrence med.

Kommentarer