S og V vil ikke af med deres privilegier

Et beslutningsforslag fra SF om at normalisere folketingsmedlemmers pensionsforhold og omlægge deres skattefrie tillæg får bred opbakning fra partierne i Folketinget. Men det bliver ikke til noget, fordi Venstre og Socialdemokratiet er imod. Det skriver Berlingske.

Som reglerne er nu, optjener folketingsmedlemmer et bestemt beløb pr. år, de sidder i Folketinget. Sidder man i Folketinget et år, får man 1.758,62 kr. om måneden, når man går på pension. Sidder man to år, får man 3.517,24 kr. om måneden. Sådan stiger beløbet løbende efter anciennitet. Formår man at sidde 20 år i Folketinget, optjener man det maksimale beløb – 30.843,46 kr. om måneden.

Går et folketingsmedlem på pension inden folkepensionsalderen, bliver pensionen hævet med et såkaldt ”under folkepensionsalder-tillæg”, der også stiger efter anciennitet.

Herudover stiller Folketinget en lejlighed til rådighed for de medlemmer, der har fast bopæl uden for Sjælland, og får dækket op til 12 hotelovernatninger i Københavnsområdet om året.

Hertil kommer, at folketingsmedlemmerne får dækket udgifter til offentlig transport og rejser (frikort til DSB, Movia og Københavns Metro), færgeoverfarter og broforbindelser (Storebælt/Øresund) samt indenrigs- og udenrigsflyrejser.

”Det er helt skævt”, lyder det fra Jacob Mark (SF), der mener, at det skaber en distance mellem danskerne og folketingsmedlemmerne, fordi befolkningen ”med rette ikke kan forstå, at politikere har så meget mere lukrative forhold end helt almindelige danskere”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)