KLIMA: S-regeringen blæser på borgernes protester mod vindmøller

Næste klimasatsning fra regeringen – med opbakning fra samtlige partier i Folketinget – er etableringen af en såkaldt energiø, en kunstig ø med kæmpevindmøller 80 km ude i Vesterhavet med et areal svarende til 64 fodboldbaner, skriver Jyllands-Posten.

”Der er tale om et projekt til over 200 mia. kr. med anlæg til produktion af brændstoffer til skibe, fly og lastbiler som en metode til at lagre vindenergi i perioder med overproduktion af elektricitet. Sandheden er, at ingen i dag aner, hvilke brændstoffer disse transportformer vil anvende i fremtiden.

Ifølge eksperterne er der ikke udsigt til et overskud, men derimod underskud på op til 77 mia. kr. Det er derfor ubegribeligt, at Folketinget vil poste mere end 200 mia. kr. i energiøen uden at have haft noget, der blot minder om et sagligt grundlag at træffe en så vidtrækkende beslutning på.

At vindbegejstringen ikke deles af alle, understreges af den lokale modstand mod et nyt testcenter for op til 270 m høje havvindmøller i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er møller i den størrelse, der skal stå på energiøen, og derfor vil protesterne sikkert blive ignoreret, da energiøen er vigtigere”.