S ruller endnu en stramning tilbage

En prædikant fra Australien endte på daværende udlændingeminister Inger Støjbergs hadprædikantliste og blev forbudt indrejse efter hadsk tale om jøder på Nørrebro. Nu må han og fire andre prædikanter igen rejse ind i Danmark og prædike for danske muslimer – og ingen vil svare på hvorfor. Det skriver Berlingske.

Indtil videre har fem af de i alt 19 prædikanter, der siden 1. januar 2017 har haft indrejseforbud, igen fået lov til at besøge Danmark.

Hverken Udlændingestyrelsen eller Udlændinge- og Integrationsministeriet ønsker at give en forklaring på, hvorfor de pågældende nu igen kan rejse ind i Danmark og prædike i danske moskeer.

Regeringens beslutning om at lukke bandlyste prædikanter, der prædiker had mod jøder, ind i Danmark igen hilses velkommen hos De Radikale og i Enhedslisten. ”Man ikke fjerner  antidemokratiske holdninger blot ved at lukke prædikanterne ude”, siger Rosa Lund, Enhedslistens udlændingeordfører.

Det Radikale Venstres integrationsordfører, Katrine Robsøe, er enig. ”Det er misforstået at tro, at man kan holde ekstreme holdninger ude af landet ved at holde prædikanterne væk”, siger hun.