S skubber Danmark længere og længere væk fra EU-kernen

Mens EU konstant udvider sine interesser og beføjelser, taber Danmark flere og flere sager i EU. Det gælder f.eks. øremærket  barsel, mindsteløn, familiesammenføring, udvisning og regler for opbevaring af følsomme data, skriver Berlingske.

”Danmark kommer længere og længere væk fra EU’s kerne og kommer i mindretal og taber vigtige sager i EU i en grad, så modstandere af Danmarks medlemskab af Den Europæiske Union burde have materiale til intensive nej-kampagner. Der er i hvert fald nok at tage fat på.

De tabte sager vidner også om, at der fortsat ikke er formuleret nogen europæisk strategi for Danmark, og at Danmark ikke har så mange venner i det europæiske fællesskab. Danmark er ganske enkel langt nede på listen over lande, som andre EU-lande ser en fordel i at alliere sig med.

Danmark har derfor i stigende omfang søgt at alliere sig med østeuropæiske lande som Ungarn. Polen og Tjekkiet”.

24NYT: Et stort flertal af danskerne støtter det EU-samarbejde, Danmark har. Men når EU vil udvide det og fylde mere på, så deler det befolkningen i to næsten lige store lejre. Danskerne er på én og samme tid varme EU-tilhængere og skeptiske over for suverænitetsafgivelse. Læs mere her og her.