Sådan bliver du “usynlig” på nettet med en VPN-forbindelse

vpn nordvpn expressvpn private internet access anonym

VPN er en teknologi, som sikrer internetforbindelser mod hacking, overvågning og sporing vha. avanceret kryptering. Forbundet til en VPN-server opnår man komplet online anonymitet, da man ikke kan blive opsporet og det kan heller ikke registreres, hvilke websites man besøger, hvad man downloader og hvad man ellers foretager sig på nettet.

VPN står for Virtual Private Network og er oprindeligt blevet udviklet for at give adgang til lokale netværk udefra via internettet. På den måde kan man f.eks. få adgang til intranettet på ens arbejdsplads fra en computer, som ikke er forbundet til virksomhedens netværk. Kommercielle VPN-tjenester fungerer lidt anderledes, for her får man ikke adgang til et lokalt netværk når man forbinder til en VPN-server, men derimod hele internettet.

I praksis fungerer VPN ved, at man vha. et lille program opretter forbindelse til en VPN-server. Der sker så det, at brugerens enhed (PC, tablet, mobil osv.) kommunikerer med resten af internettet via denne VPN-server. Det snedige ligger i, at datastrømmen mellem brugeren og serveren er krypteret, hvilket gør den ulæselig for uvedkommende, hvorved aflytning/overvågning bliver umulig. Desuden bliver brugerens IP-adresse herved også skjult.

Der kan være mange årsager til, at man som privatperson gerne vil bruge VPN. Det kan f.eks. være for at undgå censur og overvågning, eller for at sikre sig mod hacking, hvis man f.eks. bruger offentlige WiFi hotspots. En anden udbredt anvendelse er adgang til websteder o.lign., som ellers er forbeholdt brugere, der befinder sig inden for særlige geografiske begrænsninger. Det kan f.eks. være at se DR fra udlandet eller at få adgang til det langt større udvalg, som er på Netflix USA.

Uanset hvad man vil bruge en VPN-tjeneste til, så er det vigtigt at finde en god af slagsen, som bruger sikker teknologi og som værner om brugernes privatliv. Her kan vi anbefale at kigge forbi VPNinfo.dk, hvor man kan blive klogere på VPN-teknologien samt læse grundige anmeldelser af en lang række VPN-udbydere.

Læs mere på VPNinfo.dk – Alt om VPN

Kommentarer