Sådan fungerer Hummelgaards aktiveringscirkus

I henhold til beskæftigelsesministerens forventede udspil skal ledige muslimske indvandrere aktiveres i 37 timer om ugen som betingelse for at opnå kontanthjælp. Det vil sætte kommunale jobcentre i gang med at skabe stribevis af meningsløse og kunstige job for at leve op til regeringens ambitioner, oplyser Berlingske.

”En typisk arbejdsdag starter ifølge forskerne med, at nyttejobberne går i omklædningsrummet og skifter til grønne arbejdsdragter, drikker kaffe og sludrer en halv times tid og venter på, at arbejdsledere fortæller dem, hvad de skal lave, hvorefter man kører til arbejdsstedet i en park.

Fremme ved arbejdsstedet holder man typisk først en kaffepause og spiser de medbragte småkager. Det varer cirka en halv time.

Først derefter går man i gang med dagens opgaver, der for eksempel kan være at luge invasive planter som gyldenris eller samle skrald. Det gør man i en halv til en hel time, før der igen er pause på mellem 10 og 30 minutter. Så arbejder man lidt igen, før man kører tilbage til mødelokalet”.