Sådan indhenter du tilskud i forbindelse med energirenovering

Hvis du har planer om, at energirenovere din bolig, så er det oplagt, at du indhenter et tilskud i forbindelse med denne opgave. Har du planer om, at benytte dig af et tilskud, så er det en god idé, at du sørger for at indhente tilbud på den respektive energirenovering først. Det skyldes, at det vil give dig et bedre overblik over opgavens størrelse, omfang og pris. Det er først, når du har modtaget et tilbud, du vil gå videre med, du skal ansøge om tilskud hos energiselskabet.

Hvordan foregår processen?

Det er heldigvis relativt enkelt at ansøge om tilskud hos et energiselskab. Derfor er det også en ganske simpel proces at få et tilskud og dermed spare dig selv for markante beløb i forbindelse med dine energirenovering. Processen forløber blot som følgende:

  1. Tag kontakt til et energiselskab og ansøg om et energitilskud. Det skal gøres før materialer indkøbes og der indgås en fast aftale med en håndværker. De fleste selskaber har blot en formular på deres hjemmeside, der skal udfyldes.
  2. Ansøgning og dermed også dit tilskud bliver godkendt af det valgte energiselskab. Det sker typisk blot i form af en kvittering.
  3. Efterfølgende skal du blot bestille din håndværker, købe de nødvendige materialer og herefter kan arbejdet igangsættes med tilsagn fra energiselskabet.
  4. Når arbejdet er færdiggjort, så skal du blot fremsende kontrakter og kvitteringer på det udførte arbejde til dit energiselskab.
  5. Processen sluttes ganske enkelt ved, at det aftale tilskud udbetales til din konto.

Tilskuddet er tilmed skattefrit, hvorfor du ikke skal betale skat af det beløb, der indbetales på din konto. Det skal også gøres klart, at du ikke selv skal stå for at indberette dine energibesparelser til Energistyrelsen, da det er noget, som dit energiselskab klarer for dig. Du kan derimod blot læne dig tilbage og nyde, at du får energirenoveret din bolig til en bedre pris som følge af tilskuddet. Hvis du mangler finansiering til det resterende beløb, kan du overveje at ansøge om et lån. På sigt vil en energirenovering være en god investering for dig.