Danskerne laver flødeboller som aldrig før: Sådan kommer du i gang
De bageglade danskere har fået en ny hobby i det søde køkken, nemlig flødeboller. Flødebollemester guider dig til at lave de bedste flødeboller – og modsat manges opfattelse er det slet ikke så svært.
Den danske kagekultur er under rasende udvikling, godt hjulpet på vej af Blomsterberg-effekten, tv-programmer som Den Store Bagedyst og de bloggere, som deler ud af lækker inspiration og gode tips og tricks til at lykkes i køkkenet.
Den nyeste bagedille, som har ramt de danske bageentusiaster er den ærkedanske kending, flødebollen. Det kan mærkes hos en af landets største bageudstyrsbutikker, Bagetid.dk, der melder om markant stigende interesse i både rådgivning og råvarer til flødebollen.
– Vi får rigtig mange henvendelser og spørgsmål omkring smeltechokolade, kakaosmør og marcipanbunde, netop fordi folk kaster sig ud i flødeboller. Faktisk sælger vi otte gange så meget tilbehør til flødebollebagning i forhold til for et halvt år siden, fortæller Carmen Gesto der er prisvindende kageekspert og produktspecialist for Bagetid.dk.
Hvordan laver man flødeboller
Samme oplevelse har blogger og bageekspert, Frederikke Wærens:
– Alle kender flødebollen, men jeg tror også, at mange har fået i hovedet, at den er svær at lave og lykkes med. Og det er den virkelig slet ikke. Den kræver lidt udstyr, men når man først har været igennem flødebolletrinene en enkelt gang, så er det virkelig nemt at arbejde i.
– Det spændende ved flødebollen er, at du kan lave den på mange forskellige måder og med vidt forskelligt fyld. Den mest populære opskrift på hele min blog er faktisk en hel kage af flødebolle, siger Frederikke Wærens.
Bloggerens bedste tips: Sådan lykkedes dine flødeboller altid!
Vil du have succes med flødebollen, så er det vigtigt at have styr på grejet. Det fortæller Carmen Gesto:
– Succesen for flødebolleeventyret afhænger meget af ingredienserne, så køb godt kakaosmør til at blande i chokoladen. Det gør chokoladen meget lettere at holde flydende og giver dig et sprødt knæk, siger Carmen Gesto.
Og til den kommende flødebolleskaber, så har Frederikke Wærens tre gode råd til, hvordan du næsten altid får succes med de chokoladeovertrukne skumsager i køkkenet.
Hold temperaturen
Sukkeret skal koges op ved 117 grader mens chokoladen gerne skal blive flydende når den rammer 33 grader. Og det er svært på øjemål, så invester i et godt køkkentermometer. Det er virkelig vigtigt for flødebollesuccesen.
Hav tålmodighed
Når sukkeret har kogt, bundene er afbagte og chokoladen er perfekt tempereret, så kommer det store øjeblik. Men det er vigtigt, at skummet får lov at køle af, når det er sprøjtet op, inden de nøgne flødeboller dyppes i chokoladen.
Hold dig ikke tilbage
Klassisk flødebolle med kridhvidt skum og chokoladeovertræk er lækkert, men hvad med lidt hasselnøddedrys, eller måske et blødende karamelfyld. Tænk flødebollen som en base, som du kan variere næsten i det uendelige.