Sådan planlægger du en begravelse

En ting kan vi alle være sikre på, og det er at vi alle skal herfra en dag. Det er også mere end sandsynligt at nogle af os oplever at skulle sige farvel til en af vores kære, og endda være den der er ansvarlig for at planlægge begravelsen. Der er mange ting man skal huske på, når det kommer til planlæggelse af en begravelse. Det er også en stor fordel at hyre en bedemand der kan hjælpe med planlægningen.

Sådan finder du en bedemand

Der er flere måde at finde en bedemand på. Du kan f.eks. starte ud med at forhøre dig i dit netværk, da det er overvejende sandsynligt at der findes en i dit netværk, der enten kender eller kan anbefale en bedemand. Du kan også bruge internettet til at finde en bedemand, ved at foretage en Google søgning.

Hvis du f.eks. bor i Vejle, så søger du blot på ”bedemand Vejle” eller ”bedemand i nærheden af mig, og så giver Google dig en komplet liste over alle bedemænd i din by eller i dit lokalområde. Fordelen ved at benytte sig af internettet, er at udover at man let kan finde de forskellige bedemænds kontaktoplysninger, og kan læse andre personers anmeldelser af bedemanden. På den måde kan let sortere i bedemændene.

Før begravelsen

Inden selve begravelsen, er der nogle ting der skal være styr på, og alt dette kan bedemanden hjælpe dig med. Det er alt lige fra tøj til den afdøde, valg af blomster, salmer i kirken osv. Fordelen ved at have en bedemand inde over, er at de har stor erfaring med begravelser, og ved hvad man skal huske på, og hvad der ikke er så vigtigt, samt hvordan man få sammensat den bedst mulige oplevelse for de efterladte.

Efter begravelsen

Efter begravelsen holder man typisk en form for sammenkomst, også kaldet gravøl. Dette har ikke noget med øl at gøre, og oftest vil man da også kun servere kaffe og kage. Alt efter hvem den afdøde var, så er der nogle mennesker de i stedet for at sørge, vælger at holde en fest hvor de hylder den afdødes liv. Dette er også en mulighed, men det er noget man lige skal tænke over, inden man sætter i gang, da det ikke nødvendigvis er alle der ville kunne acceptere sådan en fejring. Derfor er kommunikation med resten af de efterladte en vigtigt ting, når det kommer til at planlægge en begravelse.