Sådan vælger du et par gode jeans til herre

Skal du finde et par jeans, men er du usikker på, hvilken pasform de har? I denne korte artikel giver vi dig et overblik i de forskellige typer af pasforme inden for jeans. Vi viser dig blandt andet, hvad de hedder, og hvordan de skal sidde på dig. Vidste du, at en af de store forskelle på jeans ligger i skæringen af deres ben? Det og meget mere får du et klart overblik i her.

Jeans er meget forskellige. Selv to jeans, der i udgangspunktet skulle være helt ens, passer på forskellige måder. Det har noget at gøre med stoffet, syninger og så selvfølgelig din krop. De kommer også i forskellige nuancer, former og ”cuts”. Inden du prøver alle bukserne nede i butikken, kan du også afgøre hvilke jeans, der passer til din figur. Det giver vi dig et overblik i herunder.

 

5 forskellige pasforme

I udgangspunktet er der disse pasformer, cuts eller skæringer indenfor jeans til herre:

 

  • Normal/relaxed cut
  • Straight cut
  • Skinny fit
  • Slim fit
  • Boot cut

 

Der er således sket meget siden de første denim jeans kom frem i USA i slutningen af 1800-tallet, hvor det var de ganske almindelig straight cut, der dominerede markedet. Siden da er der mange forskellige former og materialer, der har været med til at definere genren indenfor jeans. Det er alle disse pasforme også et udtryk for. Vi vil nu gennemgå de forskellige pasforme indenfor jeans og komme med tips til, hvilke du skal købe.

 

Normal/relaxed cut jeans

Denne skæring er bedst til afslappede situationer. De kan bæres af de fleste kropstyper. De har en del plads, men samtidig passer de også til alt, du skal foretage dig.

 

Straight cut jeans

De kaldes også ”straight leg jeans”, som afslører, at buksebenene har den samme bredde oppefra og ned til skoene. Det er et klassisk look og bruges også i mange forskellige situationer og kan passe til alle kropstyper.

 

Skinny fit jeans

De er, som navnet antyder, ”skinny”. Det betyder, at de sidder tæt på huden. Alle kan gå med dem, men mænd med en smallere kropsbygning har fordel ved dem. De skjuler nemlig intet, så hvis du har nogle gode lægge, kan du jo vise dem frem.

 

Slim fit jeans

Disse er meget lig skinny jeans, men de er ikke ligeså stramme som Skinny jeans. De er et godt alternativ til dig, der ikke vil have stramme bukser på, men stadig vil vise nogle af dine bens former. Især passer de til mange forskellige kropstyper og sko, hvad end det er støvler eller sneakers.

 

Boot cut jeans

Som navnet antyder, er de skåret til støvlen. Det betyder, at de er skåret til, så du nemt kan have dem på ude over et par sko eller støvler. De passer godt til vintertiden, hvor mange har store støvler på, der går op over anklerne.

 

Find din størrelse i den fysiske butik

Det er desuden vigtigt at finde ud af, hvilke af de ovenstående cuts, der passer til dig. I den fysiske butik er det nemt at gå efter din størrelse rundt om livet og derfra bestemme hvilke slags jeans, du vil have på. Der tæller længden ikke så meget, fordi der kan du se og mærke, om de passer.

 

Shopper du jeans online?

Husk de tre ting: cut, waist, length, når du shopper online, så er du godt på vej til at finde de rigtige jeans – med den rigtige pasform og længde.

 

Kom ned i din lokal Tøjeksperten butik og prøv et par jeans

Hvis du har lyst til at prøve de forskellige typer af jeans og samtidig få gode råd med på vejen – så besøg din nærmeste Tøjeksperten butik for god service og skarp ekspertviden.

 

Kommentarer