Sag om dræbt læge: nu er der nyt fra politiet

Nordsjællands Politi har anholdt en 54-årig mand med adresse i Hørsholm og sigtet ham for drabet på den 58-årige læge Charlotte Asperud fra Tisvildeleje. Manden blev anholdt mandag eftermiddag.

Hvad der præcist førte til anholdelsen af manden, ønsker Nordsjællands Politi ikke at oplyse forud for grundlovsforhøret.

Drabet på Charlotte Asperud skete natten til den 30. april, hvor en mand brød ind i hendes bolig på Aspevej, mens hun lå og sov. Her overfaldt han Charlotte Asperud med et stumpt våben og pådrog hende så alvorlige skader, at hun senere afgik ved døden.

Nordsjællands Politi har efterforsket sagen intensivt og har undervejs fået mange henvendelser fra borgere, som har ønsket at hjælpe med oplysninger til sagen.

“Jeg vil gerne sige tak til alle de borgere, som har henvendt sig med store og små tip. Vi er meget taknemmelige for, at borgerne på den måde bakker op om vores arbejde”, siger politikommissær Henrik Gunst, Nordsjællands Politi.

Den 54-årige, som i forvejen er kendt af politiet, har ikke ønsket at udtale sig til politiet. Han vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Helsingør i dag tirsdag, klokken 10.00.