SAS TIL MUSLIMER: AF MED TØRKLÆDET ELLER GLEM ALT OM JOB HOS OS

23-årige Aye Alhassani, som er muslim, søgte for nyligt en stilling i afdelingen for indtjekningspersonalet hos SAS. Men selvom hun bestod to prøver, inden hun blev kaldt til interview, så bliver jobbet næppe hendes.

For SAS-medarbejderen, der var ansvarlig for job-interviewet, spurgte nemlig den muslimske kvinde, om hun kunne tænke sig at tage sit tørklæde af, idet SAS ikke tillader religiøse symboler, som del af arbejdsuniformen.

[sociallocker]

Det nægtede Alhassani, skriver det svenske nyhedsmedie SVT, som har bragt historien.

I Stockholms Arlanda lufthavn, der er det sted, hvor den muslimske kvinde søgte arbejde, gælder nemlig samme uniformsregler, som for de SAS-medarbejdere, der arbejder i flyene.

Forbudet mod muslimske tørklæder gælder ifølge SAS også i København og i alle andre lande. Det siger Fredrik Henriksson, der er pressechef for SAS i Sverige, og henleder opmærksomheden på en EU-dom, som for nyligt slog fast, at det ikke er diskriminerende at forbyde religiøse, politiske og filosofiske symboler på arbejdspladser.

LÆS OGSÅ:  Mareridt for EU: De EU-skeptiske partier på højrefløjen står til kanonvalg

Den 23-årige muslimske kvinde, som nu altså næppe får job i SAS, siger, at hun føler sig “meget diskrimineret”. Hun udtaler i øvrigt til SVT, at :“Det sætter et stop for både virksomheder og personers udvikling. Jeg synes det er en ignorant og forkert beslutning.”

[/sociallocker]

Mener du det er et udtryk for diskrimination, når virksomheder ikke ønsker islamiske symboler på arbejdspladen? Skriv din mening i kommentarfeltet herunder, og del gerne artiklen på Facebook.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb