Saudiske millioner til terrordømtes moské

Lars Løkkes regering har haft det som mål, og det samme har Mette Frederiksens socialdemokratiske regering: Udenlandske stater som Saudi-Arabien og Qatar skal ikke kunne støtte moskeer og andre trossamfund i Danmark. Men de undertrykkende mellemøstlige regimer får fortsat lov til at finansiere religiøse institutioner i Danmark.

Saudi-Arabien har netop doneret millioner til en moské på Nørrebro, der tidligere har været base for nogle af de mest ekstreme islamister herhjemme. Saudi-Arabien har tidligere doneret 4,9 millioner kroner til Taiba-moskeen på Titangade 15 på Nørrebro i København via Saudi-Arabiens ambassade i Danmark.

Jeg synes, at det er meget problematisk. Det er ikke i Danmarks interesse, at en fremmed nation, der udbreder en særlig radikaliseret form for politisk islam, har støttet en dansk moské. Det skal vi have gjort op med”, siger Mads Fuglede, Venstres udlændingeordfører.

Det er en ganske udbredt for saudierne at finansiere moskeer. Det er så et politisk spørgsmål, om man vil acceptere, at udenlandske stater som den iranske eller den saudiarabiske påvirker danske medborgere ideologisk gennem deres ambassader”, siger terrorforsker Magnus Ranstorp til Berlingske.