Projektets titel er Bevægelse i krise? Formålet er at undersøge danskernes bevægelsesadfærd under corona-nedlukningen med fokus på, om danskerne opretholder deres bevægelsesvaner eller eventuelt finder nye måder at holde sig fysisk aktive.
Nedlukningen af Danmark er en helt særlig situation, og mange danskeres hverdag er forandret. En hverdag som for mange danskere indbefattede en cykeltur til arbejde, fodboldtræning eller styrketræning.
Spørgsmålet er, om vi danskere får rørt os under nedlukningen når arbejdspladsen, klubben og fitnesscentret er aflåst?
Kigger blandt andet efter tegn på nye bevægelsesfællesskaber
Hvis vi holder os aktive, hvordan bærer vi os så ad med det?
Måske opleves en anden måde at bevæge sig på, nye bevægelsesfællesskaber i familien eller en større opmærksomhed på vigtigheden af at få sig rørt?
– Det bliver virkelig spændende at undersøge, om danskerne har fundet nye måder at bevæge sig på i denne tid, og om der måske er opstået nye bevægelsesvaner, vi ønsker at fortsætte med, når vi får hverdagen tilbage, fortæller adjunkt og initiativtager Charlotte Pawlowski.
Alle fra 15 år kan deltage i undersøgelsen via Facebook
Undersøgelsen består af en spørgeskemaundersøgelse, som udsendes og deles via Facebook. Alle fra 15 år med Facebookadgang kan deltage. Derudover vil der også blive foretaget videointerviews af en række forældre med børn i alderen 7-15 år.
Forskerne håber, at undersøgelsen kan bidrage med konkret viden om – samt anbefalinger og inspiration til – opretholdelse af fysisk form, når mennesker oplever en drastisk forandring i hverdagen.
Undersøgelsen løber henover påsken 2020 og gennemføres af forskere fra Forskningsenheden Active Living ved Institut for Idræt og Biomekanik på SDU.