Seks dræbte i én politikreds på fem år pga. en bestemt type ulykke – nu advarer politiet

På Vestegnen har vi alt for mange ulykker på grund af trafikanter der tager den over for gult og rødt lys. Københavns Vestegns Politi sætter særligt fokus på kredsens lyskryds i denne uge.

Det kan føles som nemt lige at speede op, når lyskrydset skifter til gult. Men det er dødsensfarligt.

For når du tager den over for gult og rødt, så er der gult og grønt for dem, der skal på tværs – og de er derfor på vej ind i krydset.

Seks dræbte

De sidste fem år har Københavns Vestegns Politi været ude til 559 ulykker i lyskrydsene på Vestegnen. Vi har set 41 medborgere, som blev skadet, og yderligere 55 med svære kvæstelser. I samme periode har seks borgere mistet livet på grund af den slags ulykker.

De sidste fem år har vi sigtet ca. 5.000 trafikanter for at køre over for gult/rødt.

Derfor sætter Københavns Vestegns Politi i denne uge fokus på det gule og røde lys. Det gør vi sammen i ’Vestegnens Trafiksikkerhedsråd,’ hvor politi og ni af de 11 kommuner i politikredsen samarbejder om trafiksikkerhed for borgerne på Vestegnen.

– Alt for mange tager den over for gult og rødt. Det er som om, de ikke er klar over hvilken fare de bringer dem selv og andre i. Derfor sætter vi nu særlig fokus på det i denne uge, siger politikommissær Kim Madsen, som leder færdselspolitiet på Vestegnen.

LÆS OGSÅ:  Fægtede med kniv og brosten foran politistationen

Københavns Vestegns Politi vil i denne uge holde særligt øje med kredsens lyskryds i både civil og uniform.