Selvforskyldt nedtur i Venstre

Debatindlæg på 24NYT er alene udtryk for forfatterens holdning.

Debatinlæg af Erling A. Jørgensen

Når Venstre mister 20 ud af 43 folketingsmedlemmer, er det vel rimeligt at kalde det for Venstres nedtur.

Og hvad er så årsagen til nedturen?  Jeg kan pege på et af årsagerne, nemlig den måde, hvorpå Venstre smed Lars Løkke ud som formand på det udemokratiske møde, der blev afholdt i Brejning, og hvor Lars Løkke måtte flygte ud ad en bagdør. Hvis nogle i Venstre var utilfredse med Lars Løkke som formand, burde den sag have været behandlet på et landsmøde i Venstre, hvor der så kunne have været opstillet en modkandidat til Lars Løkke som formand. 

Efterfølgende besluttede Lars Løkke så at straffe Venstre ved at danne er alternativt parti, Moderaterne. Det er dog alt andet end moderat. Når man læser partiprogrammet for Moderaterne, forbavses man over, hvad Lars Løkke her skriver. F.eks. værnepligt for samtlige borgere i Danmark, både kvinder og mænd. Indskudt er her min bemærkning om, at højtprofileret folketingsmedlem i Moderaterne viste sig som et eksempel på, hvilke folk det er Lars Løkke har knyttet til sig. Klarskov hedder det nyvalgte medlem i Moderaterne, som måtte trække sig efter 3 uger som folketingsmedlem. Han afløses af en mand, der er født i Kabul. Og har et muslimsk klingende navn.

Helt overordnet for ødelæggelsen af Venstre er det budskab, som Lars Løkke opfandt, om en regering hen over midten, og dermed nedlæggelse af det sunde spil og modspil mellem det blå og det røde i dansk politik. Det vil være ødelæggende for både Venstre og Socialdemokratiet, hvis man tager det stærkt højreorienterede og aparte Moderaterne med i nogen som helst regeringssamarbejde.

LÆS OGSÅ:  Rød PR. maskine for fuld udblæsning

Få dage før valget i 2019 ødelagde Lars Løkke Rasmussen mulighederne for en fortsættelse af en ”blå regering” med sit udspil om en regering hen over midten. Nu forsøger Jacob Ellemann så at lave en tilsvarende ødelæggelse af mulighederne for det blå Danmark. Hvis det mod forventning skulle lykkes med en SV-regering, vil dette trække stemmer fra Venstre over til RØD STUE. Godt blåt flertal vil rykke langt ud i fremtiden.

En anden årsag til Venstres nedtur er mishandlingen af Inger Støjbjerg. Venstre tvang Støjbjerg til at forlade Venstre og stifte et nyt parti. Og dette nye parti sidder nu på et stort antal stemmer, der tidligere var stemmer på Venstre. Vi er mange, der tager sikring af Danmark som et kristent land alvorligt, og derfor vil vi ikke have muslimsk indvandring overhovedet. Og de muslimer, der forvilder sig ind i Danmark, skal ud igen, aldeles omgående. Fuldt forståeligt, at Danmarksdemokraterne straks meldte sig ud af alle forhandlinger om en regering ”hen over midten”, som må forventes at blive alt for slap, når det gælder uønsket og landsskadelig indvandring.

Nærværende skrives 24/11 og derfor uden vidende om, hvad de såkaldte regeringsforhandlinger ender med, men hvis det bliver en ”regering hen over midten”, kan jeg meddele, at en sådan regering højst vil eksistere i 2 år og et valg herefter, vil yderligere reducere Venstre. Jeg må erkende, at den nuværende situation er svær, fordi hverken rødt eller blåt har et entydigt flertal. Vi har 2 blokke, der er lige store, på nær et enkelt mandat, så det eneste Mette Frederiksen kan gøre, er at fortsætte med en ren rød regering