Skab et hyggeligt hjem – til budgetpris

Har du lyst til at have et hyggeligt hjem, men har ikke så mange penge at bruge på det? Modsat hvad mange tror, har dyre møbler og hygge intet med hinanden at gøre. Det et meget vigtigere, at du skaber personlige rum end, at du kan købe alle de ”rigtige” møbler og det tilbehør, som er oppe i tiden. Her får du nogle tips til, hvordan du kan gå i gang med den proces det er at skabe hyggelige rum, der udstråler din personlighed.

Drop trendspotting

Det er slet ikke nødvendigt at gå efter det alle andre har. Det er da meget sjovere og hyggeligere at besøge et menneske eller en familie, som selv har sat sit præg på indretningen af deres hus eller lejlighed. Det kan være ganske kedeligt at være i et hjem hvor alt ser ”rigtigt” ud. Hvor det ligner, at man er trådt ind i et boligblad.

Hvilke farver kan du lide?

Når du skal til at indrette dit hjem, så prøv at finde ud af, hvad DU godt kan lide. Er du til lyse rum, rum med mange farver eller er du til mere dæmpede og mørkere rum? Det er dig, der skal bo i rummene og føle dig godt tilpas, så det er vigtigt, hvilke farver du omgiver dig med. Farver påvirker vores humør og vores følelser. Man kan ikke sætte en skabelon op for, hvad der er ”gode” farver. Det kommer meget an på, hvad du har med i bagagen af oplevelser og minder og, hvordan du er som person i det hele taget. Derfor må du selv prøve at mærke efter. Er det svært for dig, så prøv i en periode at være ekstra opmærksom på, hvordan du føler dig tilpas i andres hjem og register, hvilke farver, der er der, hvor du føler dig godt tilpas.

Hvilke møbler har du?

Prøv også at kigge på de møbler du har med nysgerrige øjne. Som om det er første gang du ser dem. Man kan hurtigt se sig ”blind” på sine egen ting. Det vil sige at man ikke rigtig ser, hvordan de egentlig ser ud. Måske kan de flyttes rund og kombineres på helt nye måder. Er der arvestykker i blandt som er vigtige for dig? Eller andet som du ikke vil skille dig af med.? På den måde vil du også finde ud af, om noget med fordel kan skiftes ud. Enten kan man så begynde at spare sammen, kigge i gul og gratis eller tage på loppemarked. Er du til gamle møbler kan man sagtens finde nogle gode ting til en billig penge på nettet, på markeder eller i genbrugsbutikker, der sælger møbler.

Skab din egen stil

Måske finder du ud af, at du har en tilsyneladende håbløs blanding af gamle og moderne møbler, som umiddelbart er svære at kombinere. Lad dig ikke slå ud af det. Man kan sagtens mikse nyt og gammelt og det behøver ikke, at være designklassikere og trendy moderne møbler for, at det ser godt ud. Ved at skabe et miks af de møbler du har arvet og erhvervet dig gennem årenes løb, vil dit hjem blive personligt og uden lige. Du skal bare sørge for at binde tingene sammen.

Farver og tilbehør

Det du skal bruge til at binde dit hjem sammen er farver og tilbehør. Hvis du gerne vil have en farve på væggene, skal du vælge en nuance, der ”samler” dine møbler – både de gamle og nye. En farve som de alle kan gå til. Har du en rød sofa og en gul lampe, skal du ikke vælge turkise vægge. Du skal i stedet vælge en mere dæmpet farve – for eksempel gråbrun – som kan rumme både den røde og den gule farve. Er man ikke virkelig dygtig til at sætte farver sammen kan det hurtigt blive meget rodet, hvis man har mange stærke farver i et rum samt en dominerende og markant farve på væggen. Vælger du hvide eller meget lyse vægge, kan du derimod skabe farver i rummet med møbler og tilbehør – for eksempel puder, pyntegenstande, flot sengetøj, gulvtæpper osv.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)