SKANDALE: Kendt historiker melder Fyns Politi for grundlovsbrud

“Jeg kan kun forsikre om én ting lige nu og her, og det er, at Fyns Politi ikke skal dø i synden oven på deres grundlovsbrud. Jeg lover at forfølge Fyns Politi helt ind i Helvedes indre gemakker.”

Sådan indleder historiker, Morten Uhrskov Jensen, et opslag på Facebook, som blev offentliggjort i nat. Det sker efter Fyns Politi har meddelt Rasmus Paludan, at partiet Stram Kurs ikke kan afholde partiets Rigskongres på et hotel i det centrale Middelfart.

Uhrskov Jensen, som selv er partileder for Dansk Samling, skriver endvidere, hvad han har sendt til Fyns Politi:

“Kære Fyns Politi.

Jeg vil udbede mig jeres forklaring på, at I, Fyns Politi, uden for enhver tvivl har brudt grundloven ved at forhindre Stram Kurs i at udøve deres grundlovssikrede forsamlingsret i et lukket forum – ikke under åben himmel, hvor der kan ske undtagelser – idet grundlovens §79 lyder således:

13-årig pige voldtaget af tre indvandrere – måtte sys sammen i underlivet bagefter. Nu får de alle nedsat straf

“§ 79. Borgerne har ret til uden forudgående tilladelse at samle sig ubevæbnede. Offentlige forsamlinger har politiet ret til at overvære. Forsamlinger under åben himmel kan forbydes, når der af dem kan befrygtes fare for den offentlige fred.”

Heller ikke i bemærkningerne til §79 åbnes der på nogen måde op for, at forsamlingsfriheden ved møder under tag, altså ikke under “åben himmel”, kan indskrænkes, hvorfor Fyns Politis beslutning er i strid med grundloven og, som jeg skriver i mit indlæg hos JP, derfor er højforræderi.

Jeg skal udbede mig jeres, Fyns Politis, kommentarer senest lørdag den 19. oktober dette år. Under alle omstændigheder har jeg tænkt mig at politianmelde jer og at udbrede til en bredere kreds, hvilket grundlovsbrud I har begået.”

Forbud mod afholdelse af Stram Kurs kongres

I går meddelte Fyns Politi af Stram Kurs ikke måtte afholde partiets årskongres på Fyn. I den forbindelse udsendte politiet følgende meddelse:

LÆS OGSÅ:  Stram Kurs om krise i politiet: Brug hjemmeværnet

“Fyns Politi har meddelt leder af Stram Kurs, Rasmus Paludan, at han ikke kan afholde den varslede Rigskongres på et hotel i det centrale Middelfart.

Kongressen skulle afholdes lørdag. Beslutningen om et forbud er truffet på baggrund af den aktuelle sikkerhedsmæssige situation i forhold til Rasmus Paludan.
Fyns Politi har siden fredag eftermiddag været synligt til stede ved hotellet i Middelfart med henblik på at opretholde ro, orden og sikre trygheden både for gæster og personale på hotellet samt for borgerne i Middelfart.
Fyns Politi vil fortsat være synligt til stede i området en del af weekenden”
Fyns Politi afviser at kommentere beslutningen, og meddelelser, at der vil ikke blive givet interview i sagens anledning.
Hvad mener du? Er det rimeligt at politiet nægter et politisk parti at afholde møde? Hvorfor tror du, at politiet har truffet den beslutning? Skriv din mening i kommentarfeltet herunder.