Skybrud kan være på vej mod hovedstadsområdet

DMI har varslet lokale skybrud lørdag den 6. juli fra ca. kl. 14.00 til omkring kl. 20.00 i hovedstadsområdet. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, opfordrer til ekstra opmærksomhed, da veje kan blive oversvømmet og kloakdæksler løsne sig. Undgå kontakt med spildevand og undgå at bade i havnebade og bynære strande.

Et skybrud kan være på vej til hovedstadsregionen. Derfor opfordrer HOFOR alle til at færdes forsigtigt, da veje og pladser kan blive oversvømmet samt at sørge for at sikre værdier i kældre og andre udsatte steder.

Rammer skybruddet er der særlig tre vigtige forholdsregler, man som borger skal være opmærksom på:

 • Undgå kontakt med kloakvand
  Vand i kældre, sand på legepladser og oversvømmelser på gadeplan kan være forurenet med kloakvand, fordi kloakkerne kan flyde over ved skybrud. Undgå derfor hudkontakt med vandet – og lad ikke børn lege i vandet eller i sand, der kan være forurenet.
 • Undgå at bade i havn eller bynære strande
  Efter skybrud er der risiko for forurenet badevand. Hvis du vil bade, bør du holde øje med badestederne via app’en “Badevand” og få info om vandkvaliteten. Vent med at hoppe i vandet til der igen er grønne badeflag i app’en.
 • Pas på løse kloakdæksler
  Vandtrykket i kloakkerne kan presse kloakdækslerne af, så der opstår huller i vejen, som kan være svære at se, hvis vejen er oversvømmet. Mange kloakdæksler er i dag udstyret med selvlukkende hængsler, men det gælder ikke alle, så vær opmærksom hvis du færdes oversvømmede steder.

Forebyg skader
Ved skybrud er især kældre meget udsat for, at vand kan trænge ind, så det er en god ide at passe på ting i kælderen eller andre udsatte steder ved boligen. Luk døre, vinduer og ventilationshuller især i kælderen. Tjek også afløb og tagrender, så vandet kan løbe frit. Er der værdier i kælderen, anbefales det at fjerne dem fra gulvhøjde. Endelig kan det også være en god ide at anskaffe sandsække, som kan være med til at holde vandet væk.

LÆS OGSÅ:  Skybrud - de gode råd før, under og efter

Pas på ejendom og kælder, før vandet rammer
Selv i sidste øjeblik er der nogle ting, du kan gøre for at begrænse skaderne, hvis et skybrud rammer dit kvarter:

 • Luk vinduer og døre. Ved skybrud kan vandet komme ind af både tagvinduer, vinduer i facaden og især vinduer og døre i kælderen.
 • Luk ventilationshuller i ydervæggene. Er der huller i ydervæggen, som er placeret tæt på terræn, bør du lukke dem – fx med en krydsfinerplade.
 • Tjek afløb og tagrender. Undersøg om tagrenderne er fri for blade og andet, der kan hindre vandet i at løbe frit.
 • Sikker opbevaring i kælderen. Beskidt kloakvand kan trænge ind i kælderen, så tingene skal helst stå løftet fra gulvet på stålreoler, som kan desinficeres.
 • Brug sandsække. Du kan stoppe en del vand i at trænge ind i boligen ved at lægge sandsække eller plastiksække med jord på de utætte steder.


HOFOR klimasikrer byerne
De seneste år har skybrud og kraftige regnbyger ramt hovedstadsområdet og det øvrige land, og har ødelagt værdier for store beløb. HOFOR arbejder sammen med København og kommunerne i hovedstadsområdet om at klimasikre hele hovedstadsområdet.

I København er der fx allerede lavet en række større skybrudstunneler, der skal være med til at fjerne vand fra byerne, når skybruddet rammer. HOFOR har også lagt klimariste, nød-afløb til havnen samt skybrudsporte, der åbner automatisk ved stort pres i kloakkerne. HOFOR udbygger desuden kloaksystemet, og sørger for sammen med kommunerne at opsamle regnvand i fx parker og på større pladser.

LÆS OGSÅ:  Pas på rottebåren sygdom efter skybrud

Det er umuligt helt at undgå skader, når de meget voldsomme skybrud, stormflod eller truende grundvandsstigninger er over os. Derfor er det vigtigt, at borgerne gør en indsats for at beskytte sig selv og deres ejendele mod oversvømmelser.

Kontakter

Pressevagt

Kan kontaktes af medier/journalister uden for normal arbejdstid.

Tlf:33952121

Billeder

Skybrud kan være på vej i hovedstadsområdet
Skybrud kan være på vej i hovedstadsområdet
DOWNLOAD

Om HOFOR

HOFOR A/S er Danmarks største lokale forsyner, der sørger for vand, varme, bygas, fjernkøling og afledning af spildevand for flere end 1 million mennesker i hovedstadsområdet. Vi opfører vindmøller og solcelleparker, der leverer energi til et grønnere Danmark. Sammen med vores otte ejerkommuner skaber vi bæredygtige byer med fokus på skybrudsprojekter, energioptimering og udvikling af fremtidens forsyningsløsninger. Vi tager ansvar og arbejder tæt sammen med vores kunder, universiteter, erhvervsliv og myndigheder. Vi har over 150 års erfaring, 1.600 ansatte og en årlig omsætning på over 7 milliarder kroner.

Følg pressemeddelelser fra HOFOR A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HOFOR A/S

Vand presser Dragør fra alle sider3.7.2024 14:15:00 CEST | Pressemeddelelse

Solen skinner, og sommerferien nærmer sig med hastige skridt. Det står lidt i kontrast til fænomener som kraftig regn, stormflod og stigende grundvand. Men vand er og bliver fremover en udfordring for Dragørs borgere.

HOFOR sender stor nødgenerator til Ukraine3.7.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

HOFOR har doneret en stor el-generator, som forsyningsselskabet ikke længere selv kan bruge, til Ukraine – hvor den kritiske infrastruktur er under et ekstremt pres på grund af russiske angreb. Donationen glæder overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.

HOFOR sænker prisen på bygas igen1.7.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Cafeer, restauranter og boligforeninger med fællesvaskerier er nogle af de kunder, der kan se frem til en lavere regning for deres bygas. Fra 1. juli sænker HOFOR nemlig prisen – og det giver også et prisfald for privatkunder på Fastpris.

Skybrud kan være på vej mod hovedstadsområdet30.6.2024 08:31:01 CEST | Pressemeddelelse

DMI har varslet lokale skybrud søndag den 30. juni fra ca. kl. 04.00 til omkring kl. 18.00 i hovedstadsområdet. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, opfordrer til ekstra opmærksomhed, da veje kan blive oversvømmet og kloakdæksler løsne sig. Undgå kontakt med spildevand og undgå at bade i havnebade og bynære strande.

Skybrud kan være på vej mod hovedstadsområdet28.6.2024 13:19:42 CEST | Pressemeddelelse

DMI har varslet lokale skybrud fredag den 28. juni fra ca. kl. 12.45 til omkring kl. 15.00 i hovedstadsområdet. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, opfordrer til ekstra opmærksomhed, da veje kan blive oversvømmet og kloakdæksler løsne sig. Undgå kontakt med spildevand og undgå at bade i havnebade og bynære strande.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

LÆS OGSÅ:  Kraftigt nedbør på vej – sådan gør du dig klar til højsæsonen for skybrud

BESØG VORES NYHEDSRUM

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)