Skyderi i Vollmose medfører visitationszone

Siden onsdag aften har Fyns Politi været massivt til stede i og omkring bydelen Vollsmose, efter der sent onsdag aften blev afgivet skud omkring Fyrreparken. Politiet modtog anmeldelsen klokken 22.38. Fire personer sidder anholdt i forbindelse med sagen.

Der er fundet spor i området, som understøtter, at der blev afgivet skudt, og Fyns Politi indfører derfor visitationszone i området gældende fra klokken 14.00 og to uger frem. Der er ikke meldinger om tilskadekomne i forbindelse med episoden.

”Når der bliver skudt på åben gade, hvor borgerne skal kunne færdes trygt og sikkert, så er det en yderst alvorlig situation. Derfor indfører vi omgående visitationszone i området. Vi ønsker at sende et klart og utvetydigt signal til de, der anvender våben om, at det vil og kan vi under ingen omstændigheder acceptere. Samtidig vil vi gerne vise beboerne i området, at vi gør, hvad vi kan for at genskabe trygheden i Vollsmose. Vi vil derfor i den kommende tid være mere synligt til stede i området. Alle skal kunne færdes trygt og sikkert, hvor de bor og har deres daglige gang”, siger Fyns Politis politidirektør Arne Gram.

 

Den tryghedsskabende indsats med mere politi i området vil fortsætte så længe, politiet skønner, der er behov for at sikre borgernes tryghed og sikkerhed.

Visitationszonen er gældende fra den 18. juni kl. 14.00 til den 2. juli kl. 14:00

Visitationszonen gælder 24 timer i døgnet i hele perioden. Den giver politiet udvidede rettigheder til at visitere personer og køretøjer inden for zonens område. Skønner politiet det nødvendigt, kan visitationszonen forlænges.
(Se mere om visitationszonens afgrænsning mv nederst i pressemeddelelsen)

LÆS OGSÅ:  Mand ramt af skud – i kritisk tilstand

To grupper i konflikt

Den foreløbige efterforskning viser, at skudepisoden onsdag aften formentlig bunder i en konflikt mellem to grupperinger i området.

”Der er tale om en kreds af personer, som vi kender rigtig godt. Vi arbejder lige nu målrettet på at finde de skyldige bag skudafgivelsen. Derfor har vi blandet andet været til stede med hunde med henblik på sporsikring både onsdag aften og igen i dag, efter det blev lyst. Vi har desuden taget en bil ind til undersøgelse, som vi ved, var indblandet,” siger vicepolitiinspektør Jesper Pedersen fra Fyns Politi.

Fyns Politi vil meget gerne høre fra borgere, der kan have hørt eller set noget i forbindelse med skudepisoden onsdag aften. Anmeldelsen blev som nævnt modtaget klokken 22.38, så det er tidspunktet både før og efter, som politiet gerne vil vide mere om.

I den forbindelse efterlyse politiet vidner, der har oplysninger om en blå Mercedes, sedanmodel, mellemblå metallak, årgang 2016, som var indblandet i episoden. Politiet vil også meget gerne høre, hvis nogen har set to mindre motorcykler/knallerter, som var i og omkring gerningsstedet, da der blev skudt.
Ved du noget, så ring til Fyns Politi på 114.

Politiet anholdt fire personer i forbindelse med sagen onsdag aften. De er alle løsladt igen uden at være blevet øst forsigtet i sagen.

Visitationszonens afgrænsning

Visitationszonen er afgrænset inden for følgende område:
Nord for Haveforening Martinsminde/Hindehøjen, mod øst langs Odense Å og Staupudevej til Nyborgvej, mod syd Nyborgvej og Munkerisvej, Nyborgvej til Ejby Møllevej og
mod vest Ejby Møllevej til Skt. Jørgens Gade, Åsumvej og Ejbygade
til nord for Haveforening Martinsminde/Hindehøjen.

LÆS OGSÅ:  Kat skudt med hagl

Der henvise i øvrigt til det vedhæftede kort over området.

Baggrunden for den geografiske udstrækning er på den ene side, at de implicerede grupperinger er særdeles mobile og hele tiden flytter sig. På den anden side er der lagt vægt på, at det nævnte skyderi er foregået i Vollsmose. Hvis politiet skal have mulighed for at foretage visitationer for ulovlige våbenbesiddelser, skal dette derfor kunne ske både i umiddelbar nærhed af de kendte aktuelle adresser og opholdssteder, men også i et større afgrænset område.