Skyller numse med sodavandsflaske: Urin, pubeshår og fæces – velkommen til Domino’s Pizza – Her er rapporten, du brækker dig over at læse

I hvad der (forhåbentlig) er en af de klammeste kontrolrapporter nogensinde, har Fødevarestyrelsen anført så ulækre bemærkninger, at man skulle tro, at det var løgn. Det drejer sig om Domino’s Pizza i Ballerup.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Fødevarestyrelsen, som ifølge avisen forklarer, at personalet oplyste, at vand fra denne sodavandsflaske blev brugt til at skylle numsen efter store toiletbesøg.

“Ifølge Fødevarestyrelsen kræver sådan en praksis, at man er ekstra grundig med håndhygiejnen, fordi der er høj risiko for, at der er afføringsbakterier på sodavandsflasken.”, skriver Ekstra Bladet.

24NYT bringer her den pågælende rapport i sin fulde længde (Have en spand eller pose i nærheden):

“Fødevarerejseholdet har foretaget kontrol på baggrund af forbrugerklage. Udleveret retssikkerhedsblanket og henvist til klagevejledning. Vejledt om betaling for kontrol.

Fulgt op på klage, ingen anmærkninger. Hygiejne: Håndtering af fødevarer: Bøde fremsendes. Følgende er konstateret: Virksomhedens personale toilet fremstår ikke rent. Virksomhedens håndvask er fyldt med mørke rander af kalk og snavs samt omkring afløbet er der gule og mørke plamager af gammelt kalk, skidt og snavs.

LÆS OGSÅ:  Tyrkiet islamiserer Danmark med flere moskeer

Ligeledes er der rundt om hele afløbet tykke dannelser af slim med gammelt snavs og hår, der ligger en større klat af slimede skidtrester i og omkring afløbet. Ved håndbetjent sæbe- og desinfektionsdispenser, der hvor hånden kommer i kontakt, får at aktivere de pågældende dispensere, er der brundlige og sorte plamager af skidt. Selve toiletkummen fremstår med nedløben fastgroet gul urin. Langs kanten af kummen er der fastgroet brun-orange aflejringer. På undersiden af toiletbrættet er der gullige ansamlinger og stænk med hvad Fødevarerejseholdet vurderer til at være indtørret urin.

Mellem toiletbræt og sisternen fremstår hængslerne og porcelæn med urin og brunlige ansamlinger, som vurderes til at være fæces. Langs kanten på sisternen og under toiletbrættet ligger der hår, som Fødevarerejseholdet vurderer til at være pubeshår.

LÆS OGSÅ:  VIDEO: Denne udlænding efterlyses for groft seksuelt overgreb

På væggen mellem toiletkummen og toiletpapiret er en indtørret rød- brun snotklat samt bussemand som er spredt ud på væggen. Gulvet femstod meget snavset med stænk af urin, mørke fastgroede ansamlinger og nullermænd samt et edderkoppespind. Ved toiletpapiret henstod en 1½ liternes sodavandsflaske, som ud fra det oplyste bliver brugt til personlig hygiejniske foranstaltninger efter personalet har besøgt toilettet.

Der er fremvist dokumentation for at toilettet senest er blevet gjort rent lørdag den 6. oktober 2018 i følge virksomhedens egenkontrol. Ifølge virksomhedens egenkontrol skulle toilettet gøres rent igen om 4 dage, på lørdag den 13. oktober 2018. Fødevarerejseholdet vurderer at toilettet ikke er blevet gjort rent for nylig og forholdet har stået på gennem længere tid.

Fødevarerejseholdet vurderer tillige at der er risiko for personale som benytter det belastede toilet bliver forurenet i en sådan grad at de kan overfører sygdomsfremkaldende bakterier til fødevarer, som gør fødevarerne dem uegnet til konsum. Der er optaget foto dokumentation. Der er vejledt generelt omkring rengøring samt frekvens af rengøring af personaletoilet. Toilettet er blevet rengjort under kontrolbesøget. Fulgt op på indskærpelse fra forrige kontrolbesøg. Forholdet er bragt i orden. Offentliggørelse af kontrolrapport:

LÆS OGSÅ:  Herning bliver værtsby for Dansk Melodi Grand Prix 2019

Følgende er kontrolleret uden anmærkninger: Ophængning af kontrolrapport. Mærkning og information: Kontrolleret sporbarhed på følgende fødevarer: Skinke, shawarma, oksekød, bacon, peperoni og mozzarella. Følgeseddel fremvist fra den 4. oktober. Ingen anmærkninger. Følgende er konstateret: Virksomheden har fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen på minimum tre ud af de seneste fire kontrolbesøg. Anmærkninger hos sådanne virksomheder med dårlig regelefterlevelse medfører to gebyrbelagte opfølgende kontrolbesøg.”

KontrolRapport

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb