Slagsmål mellem grupper af maskerede mænd – nu reagerer politiet

Østjyllands Politi har de seneste døgn modtaget og håndteret flere anmeldelser om uroligheder omkring Aarhus Ø og Bellevue Strand. Anmeldelserne har bl.a. gået på utryghedsskabende adfærd og slagsmål mellem grupper af maskerede mænd.

Politiet har reageret hurtigt på anmeldelserne, men har flere gange oplevet, at de unge mænd kører rundt i området med alt for høj hastighed, når patruljerne kørte fra stedet.

Politiet øger nu patruljeringen og tilstedeværelsen med uniformerede betjente i området for at skabe tryghed og dæmme op for yderligere uroligheder.

– Vi vil ikke finde os i, at bestemte grupperinger skaber utryghed for borgerne, så nu vil vi forsøge at komme flere uroligheder i forkøbet ved at være meget synlige omkring Aarhus Ø og Bellevue Strand og have vores patruljer ekstra tæt på de steder, hvor der har været uro. Samtidigt vil vi opfordre borgerne at ringe til os, så snart de ser optræk til ballade eller uroligheder i området, siger politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen.

Østjyllands Politi er også indgået i et samarbejde med Aarhus Kommune om midlertidige foranstaltninger, der skal dæmpe hastigheden i området, så længe uroen står på.

– Borgerne skal selvfølgelig kunne gå i fred på Aarhus Ø uden at være utrygge, fordi nogle i kådhed kører alt for stærkt. Fra Aarhus Kommunes side vil vi samarbejde tæt med politiet, så vi kan øge trygheden for dem, som færdes i området, siger rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek.