Site icon 24NYT

Slukkede for respirator efter tramp i hovedet – her er straffen

Retten i Svendborg har i dag idømt en 43-årig mand fængsel i 7 år for et meget voldsomt overfald på en 40-årig bekendt den 13. maj 2019 i Søby på Ærø. Dagen efter overfaldet døde den 40-årige, da lægerne på OUH slukkede for respiratoren, der hidtil havde holdt ham i live.

Straffen afspejler voldens karakter og omfang. Afdøde er blevet slået, sparket og trampet på kroppen og i hovedet med i alt 39 synlige skader til følger. Hans hjerne var derudover svært beskadiget, hvilket siger en del om voldsomheden. I anklagemyndigheden er vi meget tilfredse med dommens resultat, der svarer til vores påstand udtaler senioranklager Jacob Thaarup, der har ført sagen ved Retten i Svendborg.

Den 43-årige mand, der på gerningstidspunktet boede på Ærø, har under sagen nægtet sig skyldig. Efter dommen udbad han sig betænkningstid med hensyn til eventuel anke.

Ved dommen blev en 58-årig mand fra Ærø endvidere idømt 40 dages fængsel for en betydeligt mindre vold mod den forurettede. Straffen svarer til anklagemyndighedens påstand.

Exit mobile version
Click to listen highlighted text!