Smarte Mercado har frifundet sig selv

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) har hos Kammeradvokaten bestilt en undersøgelse af, hvordan den 64-årige afdelingsleder Britta Nielsen kunne slippe af sted med at lænse puljerne til samfundets svageste uden at blive opdaget. Det skriver Berlingske.

Og surprise, surprise – den flinke Kammeradvokat har i sin rapport konkluderet, at ”der ikke er basis for at holde andre tjenstligt ansvarlige for Britta Nielsens svindel gennem mindst 25 år end Britta Nielsen selv”.

Der har været sjusk i en grad, hvor det ganske enkelt har været pinligt. Der har været alt for lidt opsyn med vores alle sammens skattekroner”, sagde Mai Mercado om sin og departementschef Jens Strunge Bondes svigt. De har begge haft det overordnede ansvar for Socialstyrelsen, mens Britta Nielsen stjal penge fra styrelsen.

Konklusionen i Kammeradvokatens undersøgelse kan ikke komme bag på nogen.

Danmark er jo en bananrepublik, hvor Folketinget holder hånden over inkompetente politikere og offentlige topchefer. Derfor får den manglende interne kontrol i Socialstyrelsen, som gjorde det muligt for Britta Nielsen at gafle 116 mio. kr., ingen personalemæssige eller strafferetlige konsekvenser for Mai Mercado og hendes departementschef Jens Strunge Bondo.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb