Smuglede flere tusinde kilo hash mellem frugt og grønt

En dansk og to spanske mænd er i Retten i Aalborg blevet idømt hhv. otte, syv og seks års ubetinget fængsel for at have smuglet flere tusinde kilo hash ind i lande ved hjælp af lastbiler fyldt med frugt og grønt, som stofferne lå gemt under.

Den 26. juli sidste år standsede Særlig Efterforskning Vest en spansk lastbil og en følgebil på en vej i Odense. I de to køretøjer sad en 54-årig og en 44-årig spansk mand samt en 40-årig rumænsk kvinde. Alle blev anholdt, og politiet ransagede lastbilen, som viste sig ud over meloner og anden frugt at indeholde cirka 1200 kilo hash.

Særlig Efterforskning Vest var i forbindelse med efterforskningen af en anden stor narkosag, stødt på nogle spanske lastbiler, og politiet var derfor opmærksomme, da frugtlasten fra Spanien blev kørt ind i landet.

Den videre efterforskning af narkotransporterne førte til anholdelsen af en 57-årig dansk mand fra Sjælland, som blev anholdt i august.

2700 kilo hash til Danmark

Den 57-årige blev dømt for at være bagmand til indsmuglingen af i alt 2700 kilo hash, som blev kørt ind i Danmark via hollandske og spanske lastbiler, hvor efter stofferne blev videredistribueret. Han blev idømt otte års fængsel for sin rolle som bagmand i foretagendet.

De to spanske statsborgere spillede en lidt mindre rolle, men var ikke desto mindre med til at transportere i alt 2730 kilo hash fra Spanien til Danmark. Den 54-årige spanier blev idømt syv års fængsel og udvisning af Danmark med indrejseforbud for bestandigt, mens den 44-årige spanier fik seks års fængsel og udvisning af Danmark med indrejseforbud for bestandigt.

LÆS OGSÅ:  Udlænding solgte hash og narko i pizzeria: "Betinget udvisning"

 

Den 40-årige rumænske kvinde blev frifundet, da retten ikke fandt bevist for, at hun havde viden om, at der var hash i lastbil.

”Det er flere ton ulovlige stoffer, som de dømte på meget systematisk og organiseret vis har været med til at smugle ind i Danmark. Når man tænker på de store mængder narko, og at de dømte spillede væsentlige roller i indsmuglingen, så er jeg tilfreds med, at retten idømte dem lange ubetingede fængselsstraffe, ” siger anklager i Særlig Efterforskning Vest, Morten Rasmussen.

Mændene nægtede sig skyldige. Den 57-årige og den 54-årige ankede dommen, mens den 44-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke.