Nu kan danskerne snart besøge en typisk dansk stald med slagtekyllinger. Døgnet rundt kan du følge med i kyllingernes liv. Det sker, når Landbrug & Fødevarer fra 8. februar livestreamer fra en vestjysk stald med cirka 32.000 slagtekyllinger. Åbningen markeres med et pressemøde på gården.
Hvordan ser et slagtekyllingeliv ud i en typisk dansk stald?
Det kan alle danskere opleve med egne øje fra 8. februar og 35 dage frem.
I den periode live-streamer Landbrug & Fødevarer fra slagtekyllingeproducent Solveig Nørmarks stald ved Struer. En live-stream, som sker døgnet rundt fra stalden med cirka 32.000 slagtekyllinger af racen Ross 308.
– Vi glæder os meget. Hverdagen bliver som den plejer for os og kyllingerne, selvom der sidder et par kameraer på væggen, som gør, at alle og enhver kan gå med mig i stalden, siger Solveig Nørmark.
Martin Hjort Jensen, som er formand for landets fjerkræavlere samlet i Landbrug & Fødevarer Fjerkræ, glæder sig også:
– Vi ser meget frem til at vise virkeligheden frem. Fra 8. februar og 35 dage frem har alle, der har lyst, mulighed for at se ind i en dansk slagtekyllingestald. Vi holder virtuelt døgn-åbent, så danskerne kan se med. Live-streamingen er den maksimale grad af åbenhed og adgang, vi har mulighed for at give, når vores vigtigste opgave samtidig er at passe godt på kyllingerne, fastholde ro og tryghed i flokken og skærme mod eventuel sygdom og smitte udefra, siger Martin Hjort Jensen.
Danskerne vil meget gerne spise kylling. Når det kommer til dansk slagtekyllingeproduktion, lægger danskerne vægt på, at kyllingerne kan bevæge sig frit, er trygge og har fri adgang til vand og foder.
– Og det er faktisk parametre, der gælder for al, dansk slagtekyllingeproduktion, men desværre er der mange forbrugere, der tror noget andet. Vi håber derfor med dette projekt at være med til at få mere reel viden ud om kyllingeproduktionen, så debat om vores branche foregår på et faktuelt korrekt grundlag, siger Martin Hjort Jensen.