Snart kan ledige muslimer holde skattebetalt ferie

I 2015 besluttede den daværende Venstreregering at indføre en lav integrationsydelse målrettet udlændinge. De skulle – i modsætning til andre på kontanthjælp – ikke have ret til ferie, men lære dansk og stå klar til at tage et job. I snart 10 år har reglerne været sådan. Men nu er de ved at blive lavet om, oplyser Jyllands-Posten.

”Flygtninge og indvandrere uden arbejde får snart lov at holde ferie igen.  Det bliver konsekvensen af en stor reform af kontanthjælpen, som SVM-regeringen er i gang med at gennemføre.

Som en del af en stor reform er det politisk aftalt, at udlændinge på den laveste ydelse også skal kunne holde fire ugers ferie om året. Det træder i kraft næste sommer den 1. juli 2025.

’Det er en kæmpe fejl. Det er at lulle folk ind i et velfærdssamfund, de aldrig har kendt mage til. Prøv at forestille dig at komme hertil fra Mellemøsten, hvor du har forsørget dig selv. Så kommer man til Danmark, og så starter man med at kunne holde ferie’, siger Inger Støjberg, der fjernede ferien som minister for Venstre, og som i dag er formand for Danmarksdemokraterne”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)