Socialdemokratiet udskammer folk med handicap

Kommunernes økonomi løber løbsk, fordi udgifterne til det specialiserede sociale område er eksploderet. Adspurgt om kommunernes økonomi svarede finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde torsdag, at kommunernes problemer skyldes stigende udgifter på det specialiserede socialområde, der omfatter personer med handicap og andre udfordringer, skriver Børsen.

”Det siger sig selv, at når flere penge tilflyder det specialiserede socialområde, betyder det, at de ældste elever i Rødovre skal undervises mere på Teams, at Næstved nu beder de ældre selv købe en robotstøvsuger, at færre får hjemmehjælp, og at man i nogle kommuner vil sende børnehavebørn tidligere i skolefritidsordning for at spare penge.

Og det har fået danskerne til at kaste sig over den socialdemokratiske minister på sociale medier. ’Jeg er dybt rystet over at høre, du står og siger, at folk med handicap og udfordringer skal have skylden for besparelser i kommunerne’, var der en, der skrev. En anden skrev: ’Føj hvor er det grimt med grimt på, at du som minister står frem på åben skærm og udskammer en hel befolkningsgruppe’ ”.

En af dem er 31-årige Tanya Ringberg fra Middelfart, der er født med rygmarvsbrok og derfor sidder i kørestol. ’Han fortalte os, at vi er en byrde for samfundet. At vi bare er kroner og øre. Og det, synes jeg, er en meget hård udtalelse at komme med. Hun kender mange personer med handicap – inklusive sig selv – der har arbejdet hårdt for at føle sig som en ligeværdig del af samfundet. Men vi har også brug for en smule hjælp. Og nogle gange er det så økonomisk’, siger hun”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)