Søndag går danskerne på gaden for at støtte kræftsagen

Over hele landet går folk fra dør til dør med indsamlingsbøtterne for at samle ind til Kræftens Bekæmpelses arbejde.

Søndag 7. april holder Kræftens Bekæmpelse sin årlige landsindsamling. Mere end 25.000 indsamlere forventes at gå på gaden for at bakke op om Kræftens Bekæmpelses arbejde med at forebygge og forske i kræft samt støtte og hjælpe de mange danskere, der er berørt af kræft.

Har du ikke meldt dig som indsamler, kan du nå det endnu. Det tager to-tre timer at gå en indsamlingsrute, fortæller formand i Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen, som naturligvis også selv skal ud og samle ind.

Helen Bernt Andersen er stolt og imponeret over at se det engagement, de mange tusind frivillige lægger i arbejdet med landsindsamlingen.

– Vi ville ikke være, hvor vi er i dag som forening, hvis vi ikke havde den store opbakning fra alle de frivillige landet over, siger Helen Bernt Andersen.

Hun glæder sig over den varme og velvilje, som danskerne møder indsamlerne med.

– Vi mærker virkelig, at befolkningen bakker op om kræftsagen, og det er vi meget taknemmelige over, understreger hun.

Vis flaget

Når de ihærdige indsamlere banker på dørene, er det dog ikke altid, døren bliver åbnet. Der er kun nogen hjemme hos omkring halvdelen.

Er man ikke være hjemme, når indsamlerne kommer forbi, er der mange andre måder, man kan støtte. Det kan ske via sms, en bankoverførsel, MobilePay og på indsamling.dk.

LÆS OGSÅ:  Prestigefyldt pris til forskningsleder fra Kræftens Bekæmpelse

Ligesom de foregående år kan indsamlerne skrive deres personlige grund til at samle ind på et hvidt flag, som de hæfter på overtøjet. Og på sociale medier deler mange deres motivation sammen med #visflaget.

For hver 100 kroner, der samles ind, går de 62 kroner til kræftforskning, 19 kroner til patientstøttearbejde og 16 kroner til oplysning og forebyggelse. De sidste 3 kroner går til administration.

Landsindsamlingen gav sidste år 33,5 mio. kr. til kræftsagen.