Spindoktor leder politisk korrekt journalist-kursus – Dækning af terror kan medvirke til islamofobi

Medvirker medierne til at skabe islamofobi, når de skriver om terrorhandlinger begået af jihadister på europæisk grund, og hvordan påvirker mediernes terrordækning civilsamfundet, de muslimske organisationer og myndighederne?

Det er nogle af de problemstillinger, som danske reportere kan få belyst, hvis de for den sølle pris af 19.200 kroner tilmelder sig et kursus arrangeret af analysevirksomheden Kaas & Mulvad. Kurset er i øvrigt støttet og godkendt af Pressens Uddannelsesfond.

Det fremgår af virksomhedens hjemmeside, hvor de under overskriften ”Kom tæt på terrordækningen i Paris og Bruxelles” præsenterer kurset og dets indhold.

Det bemærkelsesværdige er, at det er justitsminister Søren Pape Poulsens nyligt udnævnte spindoktor, den tidligere politiken-journalist Jakob Sheikh, der har tilrettelagt kursusforløbet, som foregår i begge de terrorramte byer over et hektisk fem dage langt forløb fra den 15. til den 19.  maj i år.

NY JOBBESKRIVELSE

NewSpeek/24Nyt talte tirsdag med direktør Niels Mulvad fra Kaas & Mulvad, der bekræftede, at Sheikh personligt er med på kurset, og han gjorde opmærksom på, at Jakob Sheikh har foretaget al planlægning inden han blev ansat i justitsministeriet. Mulvad har tidligere kategorisk afvist, at der skulle være noget som helst problematisk med Sheiks deltagelse i kurset.

Oplægget til journalist-kursus om terrordækning. Det er Justitsminister Søren Pape Poulsens spindoktor, Jakob Sheikh, der har tilrettelagt kursusforløbet.

Journalisternes eget fagblad har dog forsøgt at gøre det til en principiel sag, at en politisk ansat spindoktor både har udvalgt de journalister og redaktører, der skal med til kurset, og samtidigt har formuleret præmisserne. Den problemstilling blev delvis undermineret, da jobbeskrivelsen for Sheikh lige pludselig blev omformuleret, så han ikke længere skulle forestå undervisningen, men blot være med som ansvarlig arrangør.

Justitsministeriet har ingen kommentarer til historien og henviser til artiklen i journalisten i en mail til NewSpeek/24Nyt som svar på vores henvendelse. De tager således ikke stilling til, om der skulle ligge et politisk korrekt signal i eksempelvis brugen af ordet ”islamofobi”.

KVALMENDE POLITISK KORREKT

Der er ellers flere kritikere, der peger på, at præmisserne for kurset er ét stort alibi for et politisk korrekt og kulturradikalt forsøg på at skrive islam ud som motiv for den terror, der rammer Europa i disse år. Det er især formuleringen om, hvorvidt journalistisk dækning af muslimsk terror kan medvirke til islamofobi, der har fået flere kritikere op af stolen.

Historikeren og forfatteren Lars Hedegaard, der er tidligere chefredaktør på Information og verdenskendt islamkritiker, anerkender simpelt hen ikke ordet ”islamofobi” som en gyldig betegnelse. Han anser ordet for meningsforstyrrende og meningsløst:

 

Lars Hedegaard betegner oplægget som “kvalmende politisk korrekt” og hæfter sig især ved brugen af ordet islamofobi, som han mener er meningsløst. (Foto: Steen Raaschou, Snaphanen)

”Ja da! En fobi er en irrationel frygt for noget, og uanset hvordan man vender eller drejer det, så er frygten for at blive ramt af terror af nogle, der skriger ’Allahu Akhbar’, lige inden de dræber dig, da ikke irrationel eller ubegrundet. Skulle man mene det, må man befinde sig på en anden planet. Desuden er det en hån over for både ofrene og de efterladte”, siger Hedegaard, der betegner hele kursusoplægget som en ”kvalmende omgang af politisk korrekt idioti”.

”Justitsministeriets nye spindoktor vil helt åbenlyst gerne have alle journalister til at dække terroren på samme måde som hans gamle avis. Nemlig med skyklapper på i forhold til det ubestridelige faktum, at terror der begås i Allahs navn naturligvis er religiøst betonet og har alt med islam at gøre. Det er jo ikke Pinsebevægelsens program galningene henviser til…?, slutter Hedegaard.

Aia Fog, der er næstformand i Trykkefrihedsselskabet og kommunal- og folketingskandidat for Nye Borgerlige, er på linje med Hedegaard i kritikken af kursus-oplægget:

”Jeg synes, oplægget tangerer det skandaløse. Der er jo imellem linjerne i den grad lagt op til, at islam skal skrives ud af fortællingen i den journalistiske terrordækning. Og den historie er simpelt hen en eklatant løgn. Fake News for nu ligesom at bruge et modeord”, siger Fog, der ikke er synderligt overrasket over forløbet:

”Næh, hele dette uskønne forløb passer ind i den skæve måde pressen dækker islamisk terror på”.

Niels Mulvad er – ikke overraskende – lodret uenig. Han afviser kritikken totalt: ”Jeg kan simpelt hen ikke se, at oplægget på nogen måde er problematisk eller politiserende”, siger han.

NewSpeek/24Nyt har i flere omgange uden held forsøgt at få fat på Jakob Sheikh for en kommentar.

 

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb