Staten transporterer ansatte på arbejde i turistbus

Forsyningstilsynet, der tidligere lå i København, vil holde på medarbejdere, efter at tilsynet er flyttet til Frederiksværk. Derfor er en busrute blevet sat i verden til at transportere pendlere fra Nørrebro til deres arbejdsplads hver morgen, skriver Berlingske.

Driften af turistbussen er betalt af Forsyningstilsynet (dvs. skatteyderne – red.).

24NYT: Udflytningen af knap 8.000 statsligt ansatte til provinsen var et politisk projekt, fordi det tjente et højere politisk formål – bedre balance i Danmark, sagde Lars Løkkes regering.

Det rette udtryk er, at det var et klokkeklart populistisk projekt. For det var både uklogt og urimeligt, at tilværelsen skulle spoleres for tusindvis af medarbejdere, som ikke kunne rykke familien op med rode og flytte til en anden landsdel blot fordi Venstre ville hente stemmer hjem i Jylland.

Venstres udflytningspolitik, som til dato har kostet 1,5 mia. kr., er blevet en bekostelig affære for samfundet og skatteborgerne. Claus Hjort Frederiksen kaldte det for en ”krigsskadeomkostning”. Sagt på jævnt dansk: Hvor der handles, der spildes.

Udflytningen af de statslige arbejdspladser er blot et af de mange grandiose reformer, som politikerne gennemfører uden at lytte til fagfolk. De jagter de billige og hurtige point for indgreb og handlekraft. Det giver stemmer og sikrer genvalg ved næste folketingsvalg.