Statens advokat beskyldes for inhabilitet

Der er sået grundlæggende tvivl om, hvorvidt landets minkavlere behandles retfærdigt af regeringen og myndigheder i spørgsmålet om erstatning til landets minkavlere, der samlet løber op i milliarder af kroner, skriver Berlingske.

”Kammeradvokaten kritiseres af to juraprofessorer og minkavlernes interesseorganisation, Kopenhagen Fur, for at optræde i en problematisk dobbeltrolle. Ifølge juraprofessorer er statens advokat, Kammeradvokaten, ikke i stand til at agere uafhængigt i sin juridiske rådgivning, fordi advokathuset bærer to forskellige kasketter.

Kammeradvokatens rådgivning af Minksekretariatet og Taksationskommissionen, der arbejder med avlernes erstatninger, skaber derfor tvivl om, hvorvidt sagsbehandlingen er uafhængig. Den enkelte minkavler kan jo være nervøs for, at Kammeradvokaten laver en indstilling, hvor man ikke får den erstatning, man har krav på.

Derfor er denne sammenblanding af interesser også dybt bekymrende. ’Hvis jeg var minkavler, ville jeg heller ikke være tryg ved det’, siger professor MSO Andreas Bloch Ehlers”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)