Stjal LEGO for over en million kroner

Arkivfoto. Regitze

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi fremstillede fredag en 21-årig polsk mand ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg.

Fersk gerning
Manden blev anholdt på fersk gerning i forbindelse med tyveri fra en lastbil natten til fredag. Anholdelsen blev foretaget af Udlændingekontrolafdelingen i Padborg (UKA Vest), som har forestået en efterforskning efter en lignende hændelse den 18. oktober.

Varetægtsfængsling
Den polske mand blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for dels tyveri natten til fredag fra en lastbil med værdifuldt gods på en rasteplads ved Frøslev Øst på Sønderjyske Motorvej, dels et tilsvarende tyveriforsøg fra en lastbil den 18. oktober.

Den sigtede erkender de to forhold og har ikke kæret varetægtsfængslingen.

Yderligere fem polske mænd blev anholdt i Tyskland natten til fredag efter efterforskning og anmodning fra UKA Vest og vil senere blive begæret udleveret til Syd- og Sønderjyllands Politi.

LÆS OGSÅ:  Rumænere tiltalt for at have afluret pinkoder og stjålet betalingskort i det meste af Jylland

Lego for over en million kroner
Betjente fra UKA Vest konstaterede klokken 02.30, at seks polske mænd var i færd med at stjæle kasser med Lego til en værdi af 1.080.000 kroner fra en lastbil parkeret på rastepladsen. Mændene havde skaffet sig adgang til lastbilen ved at skære køretøjets presenning i stykker.

Den nu varetægtsfængslede 21-årige mand blev kort efter anholdt i en varebil med tyvekosterne, mens de øvrige fem mænd i gruppen blev anholdt i et andet køretøj, efter at de var kørt fra stedet til Tyskland.

Internationalt samarbejde
Under efterforskningen af sagen er der blandt andet gjort brug af samarbejdet i det såkaldte PCCC (Police and Custom Cooperation Center) – et samarbejde mellem dansk og tysk politi og toldvæsen, der har kontorer i UKA Vest. Samarbejdet gør det muligt at dele efterforskningsoplysninger på tværs af landene.

LÆS OGSÅ:  Politiet leder efter udlænding - denne gang gik det ud over en 79-årig dame

De anholdte vil muligvis blive præsenteret for yderligere sigtelser.

Kommentarer