Stor interesse blandt unge for rådgivning af ofre

Mange unge ville høre om Offerrådgivningen, da frivillige under Kulturnatten i Sønderborg gjorde opmærksom på det gratis tilbud om hjælp til ofre, vidner og pårørende. Sidste år fik 211 syd- og sønderjyske ofre hjælp.

 

To frivillige fra den syd- og sønderjyske lokalafdeling af Offerrådgivningen oplevede under Sønderborgs kulturnat stor interesse fra unge mennesker. Offerrådgivningen hjælper ofre, vidner og pårørende i forbindelse med voldsomme og chokerende oplevelser som ulykker, kriminalitet og trafikuheld.

”De kendte alle til Børnetelefonen og da vi forklarede, at Offerrådgivningen kan sammenlignes med en børnetelefon for voksne, så kunne de sætte det i perspektiv og spurgte meget interesserede ind til vores tilbud”, fortæller Charlotte Baumgartner fra Sønderborg, der har været offerrådgiver siden 2020.

Offerrådgivningens stand havde konstant besøg under Kulturnatten af folk i alle aldre:

”Mange voksne og ældre kunne relatere sig til vores tilbud, når snakken faldt på hændelser som den nylige brand i Nordborg eller skyderet i Fields. For vi kan alle komme ud for en situation, hvor vi har brug for hjælp. Det kan både være ulykker, indbrud eller andre oplevelser, som har været chokerende”, fortæller Charlotte Baumgartner.

Sidste år søgte 211 syd- og sønderjyske ofre hjælp. Det er det højeste antal i otte år.

”Men mange flere kunne have glæde af ordningen. Rådgivningen tilbyder hjælp til både ofre, vidner og pårørende til alle, der har været udsat for ulykker eller kriminalitet. Så mange flere kunne have gavn af den og det er derfor vi er ude og oplyse om ordningen”, siger politiassistent Karsten Morgenstjærne fra Forebyggelsessektionen ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Der findes en afdeling af offerrådgivningen i alle landets politikredse. De frivillige i Syd- og Sønderjylland kommer fra hele kredsen og har vidt forskellig baggrund. Inden de kommer i arbejde bliver de grundigt uddannet og får løbende opfølgende kurser.

”Jeg er med, fordi jeg gerne vil hjælpe andre og oplever, at vi virkelig gør en forskel. Jeg kan både hjælpe ofre med at bearbejde deres tanker og følelser gennem samtale i telefonen og ved at guide dem videre til andre tilbud”, fortæller rådgiver Charlotte Baumgartner fra den syd- og sønderjyske afdeling af Offerrådgivningen.

I Syd- og Sønderjylland er 62 procent af Offerrådgivningens brugere ofre, mens 25 procent har været vidne til en voldsom hændelse og 12 procent er pårørende til ofre.

”Vi har evalueret ordningen og det viser sig, at brugerne er meget tilfredse med hjælpen på tværs af alder, køn og uanset hvad de har været ude for og om de er ofre, vidner eller pårørende”, fortæller politiassistent Karsten Morgenstjærne fra Forebyggelsessektionen ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

FAKTA
Offerrådgivningen hjælper ofre, vidner og pårørende i forbindelse med voldsomme og chokerende oplevelser som ulykker, kriminalitet og trafikuheld.
Offerrådgivningen samarbejder med politi, sygeplejersker, brandmænd og sagsbehandlere i alle landets politikredse. Alle politikredse har en lokal offerrådgivning.
Offerrådgivningen er ikke behandling eller terapi men vigtig mental førstehjælp og en hjælp til at komme videre.
Offerrådgivningen yder både personlig og telefonisk rådgivning. Hjælpen er gratis og kan benyttes hele døgnet alle årets dage.
Offerrådgivningen kan kontaktes anonymt på 25506690
Læs mere: http://www.offerraadgivning.dk/

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)