Stor nedgang i antallet af juleindbrud i Østjylland

indbrud politi
Foto: Rigspolitiet.

Markant færre østjyder havde besøg af ubudne gæster i denne jul i forhold til de tidligere år.

Fra den 18. december til den 4. januar modtog Østjyllands Politi anmeldelser om 118 indbrud i privat beboelse. Det er næsten en halvering i forhold til året før, hvor der kom 233 anmeldelser i samme periode. I 2017 og 2018 lå tallene på hhv. 178 og 205, så det er et stort fald, der er tale om.

”Det er meget positivt, at langt færre østjyder har oplevet at få indbrud i deres private hjem. Indbrudstallet har været støt faldende i flere år, og i corona-tiden er der sket en meget markant nedgang. Der er ingen tvivl om, at tyvene har haft vanskelige arbejdsforhold, når så mange mennesker har været hjemme, men vi er også overbevist om, at vores forebyggende tiltag i samarbejde med bl.a. kommunerne og vores koordinerede efterforskningsindsats samlet set har haft en betydning for den positive udvikling, ” siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

 

Fortsætter indsatsen mod indbrudstyve

Særligt i Aarhus Kommune er der sket en stor udvikling. Her lå antallet af indbrud i denne jul på 61 mod 156 året før. På Samsø kom man julen igennem uden indbrud, mens Norddjurs, Odder og Syddjurs står noteret for hhv. ét og to og otte indbrud.

I Randers blev der anmeldt 34 indbrud mod 35 året før, mens Favrskov som den eneste kommune oplevede en mindre stigning fra ni til tolv indbrud.

LÆS OGSÅ:  Politiet advarer: Pas på dit hjem i den vintermørke juletid

”Selv om der er langt færre indbrud end tidligere, er tallet stadig for højt, og vi kan også se, at der er nogle enkelte kommuner, der ikke oplevede et fald i denne jul. Det er en høj prioritet for os at nedbringe antallet af indbrud yderligere og få fat i de gerningsmænd, der står bag dem. Derfor kommer vi også i 2021 at knokle for at få standset indbrudstyvene, ” siger politiinspektøren.

På landsplan er antallet af indbrud også faldet voldsomt. I alt blev der fra den 18. december til 4. januar anmeldt 785 indbrud i Danmark – knapt halvt så mange som året før.

 

juleindbrudstal2020