Stor politiaktion mod organiseret indsmugling af narkotika

Foto: Politiet.

Københavns Politi anholdt mandag otte personer, der mistænkes for at stå bag organiseret indsmugling og distribution af ca. 40 kg. kokain.

Syv mænd i alderen fra 22 til 37 år og en 18-årig kvinde blev anholdt, da Særlig Efterforskning Øst (SEØ) under Københavns Politi i går slog til i en større aktion i Hovedstadsområdet.

De otte personer sigtes for indsmugling og videre distribution af ca. 40 kg. kokain. Der blev i forbindelse med anholdelserne foretaget ransagning af 11 adresser på tværs af de sjællandske politikredse. Ved ransagningerne blev der blandt andet fundet 1,5 kg kokain, en pistol, et større kontantbeløb og diverse udstyr til håndtering af narkotika.

Anholdelsesaktionen er kulminationen på en længerevarende efterforskning, og på baggrund af den efterforskning er det politiets opfattelse, at netværket har stået bag omfattende indsmugling og distribution af hård narkotika til det danske marked.

”Efterforskningen har været et langt sejt træk, og vi er naturligvis godt tilfredse med anholdelsesaktionen, der forløb som planlagt. Aktionen betyder, at vi nu har taget endnu et netværk, der forsyner det danske marked med hård narkotika, ud af drift,” siger operativ leder i Særlig Efterforskning Øst, vicepolitiinspektør Torben Henriksen.