Stor stigning: Mange danskere har brug for hjælp på sommerferien

Corona-krisen har budt mange rejselystne danskere på udfordringer, som de har brug for hjælp til. Det viser tal fra Gjensidige og Gouda Rejseforsikrings alarmcentral.

Vi har længtes efter det. Sol, drinks og oplevelser under varmere himmelstrøg. Men den øgede rejseaktivitet har også medført en stor stigning i antallet af danskere, der har brug for hjælp fra deres rejseforsikring i løbet af ferien. 

I Alarmcentralen hos Gjensidige og Gouda Rejseforsikring mærkes det tydeligt, at danskerne igen er rejst ud i verden, selvom intet er, som det plejer. Antallet af sager er nemlig tredobbelt siden sidste sommer, fortæller leder af Alarmcentralen, Pia Nygaard Hein. 

”Vi har set en stigende tendens i antallet af sager gennem skolernes sommerferie, og selvom vi fortsat får færre henvendelser end normalt, ligger vi lige nu med op mod 300% flere sager end sidste sommer. Dog er der stadig lang vej op til antallet af sager i 2019, hvor danskernes sommerrejser ikke var påvirket af corona-krisen,” siger Pia Nygaard Hein. 

Tallene fra Gjensidige og Gouda viser, at ca. hver fjerde sag er corona-relateret, og en stor andel af disse handler misset hjemrejse på grund af karantæne og sygdom. Corona-sagerne tager ofte lidt længere tid, fordi skiftende regler og retningslinjer i de enkelte lande komplicerer sagerne. 

Skandinavien blandt favoritdestinationerne 

Mens mange danskere fortsat rejser sydpå til traditionelle feriemål som Spanien, Grækenland og Tyrkiet, så opleves der i år et stort antal henvendelser fra rejsende i de skandinaviske lande, fortæller leder af Alarmcentralen i Gouda Rejseforsikring, Pia Nygaard 

”En væsentlig forskel fra de seneste år, også før corona, er, at vi oplever langt flere henvendelser fra rejsende i Norge, Sverige og Danmark, og det viser os, at der er mange, der har valgt at holde ferie i Skandinavien,” siger Pia Nygaard Hein.  

Gode råd til rejsen:  

1. Sæt dig ind i landenes corona-retningslinjer 

2. Sørg for at din rejseforsikring dækker udgifter og omkostninger ved sygdom og karantæne. 

3. Husk dit blå sygesikringskort